Kaj ste najraje brali v tem tednu

V zadnjem tednu ste na našem portalu prebrali več ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
sobota, 8. 8. 2020, 11:30


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Izvedeli ste, da je Uroš Urbanija, dolgoletni medijski aktivist stranke SDS, zdaj direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom), pred zasedbo tega položaja razvil donosen posel na planjavah Velike planine.

Razkrili smo največje, več kot milijon evrov vredne posle z nepremičninami v letošnjem letu. Sklepali so jih poslovneži iz Slovenije in Balkana, ki imajo odlične povezave s politiko.

Objavili smo seznam, iz katerega je razvidno, koliko zaščitne opreme bo država potrebovala jeseni in pozimi, ko naj bi po napovedih prišlo do znatnega povečanja okužb z novim koronavirusom.

Preverili smo tudi, ali so slovenske bolnišnice in druge kritične institucije pripravljene na prihajajoči novi val okužb. Ugotovitve so zaskrbljujoče.

V senci afere zaradi obiskov ministrice Aleksandre Pivec v Izoli prav v tej občini poteka preiskava nepremičninskih poslov. Razkrili smo, da najvišji funkcionarji z izbranimi kupci občinskih nepremičnin sklepajo tudi zasebne posle.

Veliko vas je bralo tudi kolumno Bartola Lampreta. Pisal je o tem, zakaj je uniformirana policija v času vladnih ukrepov zaradi Covid-19 in protestov slepo in brez ugovora izvrševala tudi nesmiselna, ustavno sporna in nezakonita navodila politike.

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten preostanek vikenda. 

Ekipa necenzurirano.si