Primož Cirman

PRIMOŽ CIRMAN primoz.cirman necenzurirano.si je eden najboljših slovenskih novinarjev z dvajsetimi leti izkušenj v medijih.
Kariero je začel v redakciji celjskega Novega Tednika in jo nadaljeval v največji slovenski časopisni hiši Delo. Leta 2007 se je preselil na Dnevnik, leta 2016 pa je začel sodelovati s spletnim portalom Siol.net.

Med večjimi zgodbami, s katerimi se je ukvarjal, so nepravilnosti pri 1,2 milijarde evrov vredni gradnji šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ6), visoke nagrade stečajnim upraviteljem, izčrpavanje propadajočih gradbenih podjetij, nepregledno lastninjenje domačih podjetij itd.

V letu 2017 je izdal svoj knjižni prvenec, knjigo NepoTEŠeni - Naložba stoletja ali rop stoletja? V njej je analitično in kritično predstavil ozadje poteka projekta TEŠ6 ter politične in interesne skupine, ki so bile vključene vanj.

Je nekdanji asistent na katedri za novinarstvo Fakultete za družbene vede (FDV). Že tretji mandat je član upravnega odbora Društva novinarjev Slovenije (DNS). Je prejemnik več stanovskih nagrad: za obetavnega novinarja (2005), Bratstva resnice / Consortium Veritatis za izstopajoče novinarske dosežke (2012) in Čuvaja / Watchdoga (2018).

Tomaž Modic

TOMAŽ MODIC tomaz.modic necenzurirano.si je diplomirani ekonomist, ki je svoje poslanstvo našel v novinarstvu.
Že kmalu po začetku šolanja na fakulteti se je pridružil Poslovnemu Dnevniku, kjer se je od izkušenih kolegov učil novinarske obrti in postal eden najboljših novinarjev mlade generacije, ki ga odlikujejo vrhunske analitične sposobnosti in natančnost. Od leta 2016 je sodeloval s Siol.net.

Pri svojem delu je razkrival zlorabe instituta javnega dolga, s sodelavci je analiziral prisluhe Tomažu Lovšetu, ki razkrivajo ozadje delovanje slovenske gospodarske in politične elite. Natančno je popisoval finančne malverzacije krogov okoli mariborske nadškofije ter domnevno sporna lastniška in poslovna razmerja v podjetjih, ki so nemalokrat v pomoč organom pregona.

Leta 2013 je dobil tudi nagrado za obetavnega mladega novinarja. Nekaj časa je bil asistent na katedri za novinarstvo na Fakulteti za družbene vede (FDV).

Zakaj necenzurirano.si?