Kratke novice:
pred 1 dnem /

Urbanija ne odneha, želi biti direktor TV Slovenija

Na vnovični razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS), ki se je iztekel danes, se je prijavil zdajšnji v. d. direktorja Patrik Greblo. Po neuradnih informacijah naj bi se prijavil tudi nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija, ki je oddal prijavo že na prejšnjem razpisu, vendar ni bila podpisana, zato je bila nepopolna.
pred 1 dnem /

Namesto Kreka na čelo NIJZ Gabrovec

Člani sveta NIJZ so se na današnji izredni seji seznanili z odstopno izjavo direktorja NIJZ Milana Kreka in za v. d. direktorja imenovali Branka Gabrovca, ki je napovedal, da bo NIJZ vodil transparentno in učinkovito. Krek se vrača na delovno mesto vodje območne enote NIJZ v Kopru.
pred 1 dnem /

Odredili preiskavo nezakonitega financiranja medijev SDS

Državni zbor je danes odredil parlamentarno preiskavo o politični odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nezakonitega financiranja kampanje strank za zadnje volitve reko delovanja izdajateljev medijev v lasti ali delni lasti oziroma z vplivom političnih strank, članov organov strank in izdajateljev medijev v lasti subjektov iz tujine.
pred 2 dnevoma /

Neuradno: Milan Krek odstopil

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je po neuradnih informacijah odstopil z mesta direktorja. Člani sveta NIJZ se bodo sicer v četrtek popoldne sešli na seji, na kateri bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja. Odhod Kreka z vrha NIJZ je bil po zamenjavi vlade le še vprašanje časa. Kot smo razkrili, se je pred tedni že odločil za odstop, vendar si je nato čez noč premislil. Zato so imenovali Ivana Eržena za strokovnega direktorja NIJZ, Kreku pa so ostale le še zadolžitve poslovnega direktorja.
pred 3 dnevi /

Petra Grah Lazar ni več vodja NPU

Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada namesto Petre Grah Lazar prevzema dosedanji vodja preiskav Boštjan Mlačnik, so sporočili iz policije. Do kadrovske spremembe prihaja tudi v službi generalnega direktorja policije na generalni policijski upravi, kjer je dosedanjega vodjo Igorja Lambergerja nasledil Uroš Lepoša iz vodstva policije. Kot smo poročali, ima Petra Grah Lazar že zagotovljeno novo službo na državni Pošti Slovenije -> Šefica NPU ima novo službo z bajno plačo, manjka le še njen podpis
pred 4 dnevi /

Nadzorniki SDH o kadrovanju na Pošti Slovenije

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) se bo danes popoldne seznanil z ugotovitvami revizije postopkov imenovanja Tomaža Kokota za generalnega direktorja Pošte Slovenije. Ta naj bi, kot smo poročali, pokazala določene nepravilnosti pri imenovanju. Zaradi tega bi lahko prišlo že v kratkem do zamenjave nadzornikov Pošte Slovenije, nato pa še Kokota. Več o tem -> Šefica NPU ima novo službo z bajno plačo, manjka le še njen podpis
pred 4 dnevi /

Nove menjave v vrhu DUTB

Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so na današnji seji upravnega odbora s položaja izvršnih direktorjev DUTB odpoklicali Andreja Lazarja in Kristino Šteblaj ter za v. d. izvršnih direktorjev imenovali Mitjo Križaja in Žigo Pfeiferja. Od dosedanjih izvršnih direktorjev medtem ostaja Matej Pirc.
pred 5 dnevi /

Poslanci o preiskavi nezakonitega financiranja medijev SDS

Državni zbor bo na izredni seji prihodnji teden obravnaval predlog koalicijske novele zakona o nalezljivih boleznih. Prav tako na zahtevo koalicije naj bi odredili tudi parlamentarno preiskavo, ki bi se ukvarjala s sumi o nezakonitem financiranju strankarske politične propagande v medijih.
pred 6 dnevi /

Radonjić se vrača na sodišče, tokrat kot obtoženec

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bo v torek predobravnavni narok zoper nekdanjega sodnika Zvjezdana Radonjića zaradi očitkov o žaljivi obdolžitvi predsednika okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika. Po razglasitvi oprostilne sodbe Milku Noviču aprila 2019 je namreč Radonjić dejal, da je bil med sojenjem deležen hudih pritiskov. Kdo je v ozadju, takrat ni vedel, bil je pa prepričan, da odločitve segajo v same vrhove pravosodja ter da bo že čez mesec dni v suspenzu, ker je želel soditi pošteno.
pred 1 tednom /

Že za pol milijarde evrov nadomestil za bolniške

Delež zdravstvenega absentizma v breme ZZZS raste že nekaj let, s tem pa izdatki za nadomestila za zadržanost od dela, ki jih krije zdravstvena blagajna. Če so leta 2013 znašali 224,7 milijona evrov, so lani tudi zaradi epidemioloških razmer nanesli že 497,7 milijona evrov. V ZZZS so ob tem kritični do ureditve na področju dolgotrajnih bolniških.
pred 1 tednom /

Kaj so inšpektorji odkrili na črpalkah

Inšpekcijski nadzor Tržnega inšpektorata RS nad zaračunavanjem in prodajo goriv je po navalu na bencinske servise pokazal, da so imeli težave predvsem manjši servisi po državi. V ponedeljek je 30 inšpektorjev opravilo 121 pregledov, od tega 47 na avtocestah. Šest servisov ni imelo zalog bencina in dizla, trije pa zaradi pomanjkanja niso obratovali. Ker na avtocestah niso zaznali večjih težav, so se v torek osredotočili na servise po državi. 27 inšpektorjev je opravilo 67 pregledov, 34 jih ni imelo na zalogi ali bencina ali dizla, sedem jih ni imelo goriva, štirje pa niso obratovali
pred 1 tednom /

Revizija: Kokot ne bi smel postati šef Pošte Slovenije

Neodvisna revizija, ki jo je pri odvetniški pisarni Ulčar naročil Slovenski državni holding (SDH), naj bi po poročanju medijev pokazala, da nadzorni svet Pošte Slovenije ni ravnal s potrebno skrbnostjo v nekaterih korakih postopka imenovanja generalnega direktorja omenjene državne družbe Tomaža Kokota. Kot smo poročali, Kokot ni izpolnjeval pogojev za zasedbo te funkcije. Več o tem -> Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in išče pot do SD