Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ki ga je zaznamovalo rekordno število novih primerov covid-19 in nove vladne omejitve za zajezitev okužb, ste na našem portalu prebrali več ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
petek, 18. 9. 2020, 16:50


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Razkrili smo novo afero. SDS je med pogajanji o sestavi nove vlade iskala podatke o policijskih preiskavah proti Zdravku Počivalšku in njegovemu omrežju.

SDS je za pridobivanje potencialno obremenilnih podatkov o političnih konkurentih celo izrabila parlamentarni nadzor nad varnostno-obveščevalnimi službami.

Objavili smo tudi usmeritve in obvezna navodila, ki jih vodstvu policije daje minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Dokumenti dokazujejo, da želi politično upravljati s policijo.

Razkrili smo več milijonov evrov vreden posel, pri katerem bo imela odločilno vlogo država. V glavni vlogi so trije vplivneži, ki imajo dobre povezave pri aktualni Janševi vladi.

Pri nas ste prvi izvedeli, da Boris Popovič ne bo postal desna roka Zdravka Počivalška.

Poslanka SDS Alenka Jeraj, izbranka vladne koalicije za predsednico preiskovalne komisije o zaščitni opremi, je med epidemijo posredovala za enega od ponudnikov, ki je želel dobaviti večjo količino zaščitnih mask.

Veliko vas je še vedno prebiralo zadnjo kolumno Primoža Cirmana. "Z državo, v kateri je Rok Snežič svetovalec predsednika vlade, je nekaj hudo narobe. Toda fenomen Snežič v resnici ni bolezen, ampak le njen simptom. Kar je bilo nekoč zavržno ali primitivno, je pod vlado SDS norma," je opozoril.

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si