So ugotovili identiteto enega od najbolj zloglasnih serijskih morilcev?

Uradno je umoril pet ljudi, a bi prava številka lahko bila veliko višja.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 18. 5. 2023, 13:04


Zodiac
Skica morilčevega obraza
Profimedia

Ameriški Zvezni preiskovalni urad naj bi ugotovil pravo identiteto serijskega morilca po imenu Zodiac, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja umoril vsaj pet ljudi, po nekaterih ocenah pa celo do 28. Zodiac je sicer trdil, da jih je pokončal 37.

Na ročni uri, ki jo je "pustil" na enem od krajev zločina, je bila barva. Poste pa je bil pleskar ...

Moški, ki je preminil leta 2018, je že na seznamu osumljencev Zveznega preiskovalnega urada. Delni vzorec DNK, ki naj bi ga ta imel, se menda ujema z DNK Francisa Posta, veterana ameriškega vojnega letalstva.

Zvezni preiskovalni urad naj bi ga v svojih računalnikih kot Zodiaca imel zavedenega že od leta 2016, a so še oktobra leta 2021 zanikali, da so razrešili primer.

Je želel, da ga najdejo po smrti?

Skupina zanesenjaških preiskovalcev The Case Breakers trdi, da je Poste pred smrtjo pri 80 letih razdal svoje orožje in naboje – morda tudi zato, da bi ga po smrti prepoznali kot serijskega morilca. Zdaj jih morajo le še izslediti, a pristojne službe z njimi nočejo sodelovati iz spoštovanja do sorodnikov žrtev.

Izsledili so tudi šest ljudi, ki naj bi jim priznal, da je Zodiac.

O Postu je sicer znanega le malo. Po slovesu od vojske se je zapisal pleskarstvu, imel pa je tudi ženo in sina. Žena, ki je zdaj v domu za starejše, naj bi spala le na kavču.