FOTO: Met Gala v znamenju mačke Karla Lagerfelda

Včerajšnji tradicionalni modni dogodek, ki zbira sredstva za newyorški metropolitanski muzej umetnosti, je bil posvečen pokojnemu legendarnemu modnemu oblikovalcu.

Svet24
Avtor: Svet24 / M. T. V.
torek, 2. 5. 2023, 10:44


jared
Jared Leto
Profimedia

Eden najbolj pričakovanih in najbolj ekstravagantnih modnih dogodkov v Ameriki je zagotovo dobrodelni Met Gala, na katerem se vsako leto zberejo številna znana imena, ki se razkazujejo v čudovitih in pogosto tudi nenavadnih večernih toaletah. Letošnji Met Gala je bil posvečen pokojnemu modnemu oblikovalcu Karlu Lagerfeldu, ki je bil tudi sam navdušen obiskovalec prireditve. Pričakovati je bilo, da se bodo zvezdniki oblekli njemu v čast, zato tudi ni čudno, da jih je kar nekaj prišlo v znamenju njegove priljubljene mačke Choupette pasme birmanka, ki jo je pred leti dobil od prijatelja manekena Baptista Giabiconija (pravzaprav ga je ta prosil, da mu jo dva tedna čuva, medtem ko je na počitnicah, a Karl se je naravnost zaljubil v to mačko z modrimi očmi in mu je ni hotel več vrniti). Choupette je hitro postala skoraj tako znana kot njen človeški očka, ima celo svojo stran na Instagramu, preko katere je sporočila, da se sama žal ne bo udeležila prireditve. »Veliko ljudi me je povabilo, da bi se v spomin na očka sprehodila po rdeči preprogi Met Gala, ampak raje ostajamo v mirnem in udobnem domu. Očku se poklonimo vsak dan od njegovega slovesa in smo zelo ganjeni, da mu je posvečen še en dan,« je mačka 'zapisala' na svojem profilu.


Namesto Choupette pa se je po rdeči preprogi v njeno podobo oblečen sprehodil igralec in glasbenik Jared Leto, ki je znan po svojem modnem stilu in nenavadnih izbirah na rdečih preprogah (spomnimo: leta 2019 je na Met Gala prišel z repliko svoje lastne glave). Jared se je na prireditev podal v popolnem mačjem kostumu, ki si ga je na koncu rdeče preproge snel in se preoblekel v črno prozorno, z dragulji ovenčano obleko.

Kot mačka se je naličila tudi raperka Doja Cat, oblekla pa je srebrno bleščečo obleko s kapuco z mačjimi ušesi. Pevka Janelle Monáe pa je prišla z mačjo torbico.

Doja Cat
Doja Cat
Profimedia


Med tistimi, ki so poželi veliko pozornosti, so bili še Rihanna s plaščem iz rož, ki je skrival skoraj poročno belo obleko in njen zaobljeni trebušček (pevka pričakuje drugega otroka), s partnerjem A$AP Rockyjem, ki je nosil škotsko krilo (pod njima pa ne klasične gole zadnjice, ampak z dragulji posute kavbojke).

Rihana in A$AP Rocky
Rihana in A$AP Rocky
Profimedia


Pedro Pascal je oblekel dolg rdeč plašč, pod katerim je skrival rdečo srajco in črne kratke hlače.

Pedro Pascal
Pedro Pascal
Profimedia


Kim Kardashian je bila kot vedno osupljiva v beli obleki, ki so jo večinoma sestavljali nizi vrvic z biseri.

Kim Kardashian
Kim Kardashian
Profimedia


Črno-bela obleka Jennifer Lopez (tokrat je prišla brez moža Bena Afflecka) je grozila, da bo razkrila preveč, klobuk s tančico pa je pridajal še več glamurja.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
Profimedia

Skoraj popolnoma gol je na prireditev prišel raper Lil Nas X, ki je nosil samo srebrne tangice, vso preostalo kožo pa so mu prekrili s srebrno barvo in polepili s kristalčki.

Lil Nas X
Lil Nas X
Profimedia

Posebne pozornosti pa je bila deležna tudi 76-letna Glenn Close, elegantna kot vedno, tokrat vsa v srebrnem, v nekakšni srajčni obleki in široki vlečki.

Glenn Close
Glenn Close
Profimedia