Več podrobnosti o reševanju utapljajoče se deklice v Snoviku

V Termah Snovik bi skoraj prišlo do tragedije. Po poročanju portala kamnik.info je mlajšo deklico na dnu bazena opazila ena od obiskovalk in jo še pravočasno rešila. Njena rešiteljica Darja Strazberger je še vedno v šoku.

Svet24
Avtor: Svet24 / A.Z.
ponedeljek, 1. 5. 2023, 19:51


bazen, utapljanje
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Obiskovalka je takoj priskočila na pomoč in deklico, ki je tuja državljanka, dvignila iz bazena in ji, skupaj z reševalcem iz vode in drugimi prisotnimi, nudila prvo pomoč.

Takoj so poklicali tudi drugo strokovno pomoč, odzvali so se v enoti za reševanje iz vode PGD Kamnik in AED skupina prvih posredovalcev PGD Srednja vas, ki so do prihoda reševalne ekipe NMP Kamnik nudili pomoč poškodovanemu otroku. Deklico so nato z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.S Policijske uprave Ljubljana so še sporočili, da življenje 4,5 let stare deklice, po do sedaj znanih podatkih, ni ogroženo, a ostaja v UKC Ljubljana na zdravljenju.

Še nekaj časa po dogodku pa je v šoku tudi dekličina rešiteljica Darja Strazberger, tudi sama mati dvojčkov cerebralno paralizo. Že zaradi svojih otrok je stalno zelo pozorna na okolico, a to pot jo je nekaj vleklo v tisti del bazen, je povedala za medije. Najprej je mislila, da se deklica igra, a ko je videla, da negibna leži na dnu bazena, je ukrepala. "Šlo je za sekunde. Ko sem jo prinesla ven, ko so jo začeli oživljati, je imela glavo čisto vijolično, temno modre barve je bil obraz. Nič ni bilo, ni bilo dihanja, srce ji ni bilo," je v oddaji Svet povedala Darja Strazberger.  

In dodala, da tudi če je v bazenu ali kjer koli veliko ljudi, to še ne pomeni, da se otroku ne more nič zgoditi: "Ves čas moramo biti previdni, moramo imeti pod kontrolo. Smrt je lahko samo trenutek stran."