Tina Maze danes slavi 40. rojstni dan

Naša nekdanja smučarka pravi, da je to najlepše obdobje njenega življenja in da uživa v vsaki sekundi.

Svet24
Avtor: Svet24 / M. T. V.
torek, 2. 5. 2023, 18:00


maze
Tina Maze
Facebook

Danes je prav poseben dan za našo nekdanjo vrhunsko smučarko Tino Maze: dopolnila je okroglih štirideset let. ob tem je na družbenih omrežjih objavila fotografije z balonoma v obliki številk štiri in nič, torej štirideset, zraven pa zapisala, da je to najlepše obdobje njenega življenja. »Nekaj obrazov mojega 40. rojstnega dne! Kaj naj rečem? Preživljam najlepše obdobje mojega življenja! Ampak čisto zares! Hvaležna sem za čisto vsak dan, za vsako sekundo, da lahko živim večinoma z mislimi v sedanjosti in ne razmišljam preveč za naprej in nazaj. Hvaležna sem moji družini, prijateljem in vsem in vsakemu, ki mi prekriža pot, da me nauči kaj novega. Hvala VAM , ki mi sporočate, da vam je še vedno všeč to, kar sem, in to, kar počnem. Tudi za naprej bom skušala biti inspiracija in vas navdušiti!«

Kar zadeva starost, je Tina pred nekaj tedni v intervjuju za portal Siol povedala: »Seveda bi kakšno gubico odstranila, a po drugi strani se mi zdi simpatično, da človek pokaže, da se stara, in da se ne glede na leta dobro počuti v svoji koži.«

Slovenjgradčanka Tina je najuspešnejša slovenska alpska smučarka v svetovnem pokalu doslej. Je ena izmed šestih smučark v zgodovini, ki so zmagale v vseh petih disciplinah, in ena od zgolj treh, ki jim je to uspelo v eni sami sezoni. V karieri je zbrala 26 zmag in osvojila olimpijsko zlato v smuku in veleslalomu. Šestkratna športnica leta je naznanila, da bo sezona 2014-2015 njena zadnja in da zapušča aktivno športno pot.

Tina in Andrea Massi
Tina in Andrea Massi
Mediaspeed

Diplomirana učiteljica razrednega pouka danes živi v okolici Gorice in je že vrsto let v zvezi s 16 let starejšim Italijanom Andreo Massijem, nekdanjim vodjo njene smučarske ekipe. Leta 2018 sta postala starša deklice Anouk in Andrea Tino pohvali, kako odlična mama je.

Tina se je v pretekli sezoni ponovno vrnila k smučanju, a ne kot tekmovalka, temveč kot strokovna komentatorka svetovnega pokala za Eurosport.