Macron je med intervjujem snel prestižno uro

Medtem ko so po francoskih mestih ljudje protestirali zaradi sporne pokojninske reforme, je njihov predsednik Emmanuel Macron pred televizijskimi kamerami skrival svojo dragoceno uro.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
petek, 24. 3. 2023, 20:49


emmanuel macron
Na začetku intervjuja je imel na roki uro.
Twitter

Macron je v sredo zvečer gostoval na televiziji TF1 in televiziji France 2, kjer je razlagal, zakaj je bilo nujno zvišati upokojitveno starost iz 62 na 64 let in podaljšati čas vplačevanja prispevkov v pokojninsko blagajno. Prebivalce in opozicijo je dodatno razburil način uveljavitve reforme. Vlado jo je prejšnji teden uzakonila s pomočjo ustavnim pooblastil mimo parlamenta.

Macron je torej razlag dobrobiti te reforme za celotno francosko družbo, pri tem pa mu je izpod rokava kukala ura, vredna več kot 2000 evrov. Ko je Macron naslonil zapestja na mizo, se je slišal zven ob dotiku ure s površino mize. Francoski predsednik je ob nadaljevanju pogovora dal roke pod mizo in ko jih je spet dvignil, ure ni bilo več.

To pa je sprožilo govorice in ugibanja. Zakaj je snel uro? Nekoliko nerodno, so kasneje govorili kritiki, da govori o zvišanju prispevkov in podaljševanju delovne dobe, zato pa je snel to drago uro, da se ne bi zdel toliko odtujen od državljanov in državljank, od tako imenovanega malega človeka, za katerega naj bi se zavzemal.

V Macronevem uradu so le zamahnili z roko. Njihov šef je uro snel le zato, ker je žvenketala ob dotiku z mizo.
In koliko stane njegova ura. Številke so odvisne od politične dioptrije. Macronovi najostrejši nasprotniki trdijo, da stane okoli 80.000 evrov, bolj realne ocene pa se gibljejo od 2000 do 2500 evrov.