Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ko je vlada zaradi novih primerov okužb uvedla strožji režim na mejah in obvezno 14-dnevno karanteno za vse, ki pridejo iz BiH, Srbije, Kosova in drugih tretjih držav, ste na našem portalu prebrali serijo ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
petek, 19. 6. 2020, 16:50


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Razkrili smo, da je ekipa ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška z nakupom dvajsetih milijonov neustreznih mask oškodovala državni proračun za skoraj devet milijonov evrov.

Na necenzurirano.si ste lahko prebrali tudi, kako je Janševa vlada v prvih dneh epidemije podjetju Geneplanet tlakovala pot do dobave neustreznih ventilatorjev.

Objavili smo vladne dokumente, ki kažejo na to, da je Joc Pečečnik državi dobavil neustrezne maske in ji za prevoz zaračunal preveč. Objavili smo skriti sklep, s katerim ga je reševala Janševa vlada.

Po objavi prispevka se je razvila polemika med Jocem Pečečnikom in Ivanom Galetom, nekdanjo vodjo skupnih služb na blagovnih rezervah. Pečečnik je očital državi, da so ga odvrgli kot smet.

Izvedeli ste, kateri položaj se obeta Ivanu Simiču, davčnemu svetovalcu, ki je vladi svetoval pri pripravi protikriznih ukrepov, zdaj pa vodi strateški svet za debirokratizacijo.

Prepričala vas je tudi kolumna, v kateri Primož Cirman ugotavlja, da je Janez Janša mojster specialne vojne. "Medtem ko smo se prepirali, kaj pomeni 'smrt janšizmu', je z državnimi milijoni iz težav rešil izbrane dobavitelje necertificiranih mask."

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si