Top 5 meseca na necenzurirano.si

Katere zgodbe ste najraje brali v mesecu septembru?

Avtor: Uredništvo
sobota, 3. 10. 2020, 10:50


September je bil mesec negotovosti. Razmahnil se je drugi val novega koronavirusa. Vlada je začela sprejemati nove ukrepe za omejevanje javnega življenja. Več šolskih razredov je moralo v karanteno. Z dogajanjem v DeSUS in neuspelo interpelacijo proti ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu se je začela "vroča politična jesen". V njeni senci Janševa vlada še stopnjuje napade na policijo, medije in druge institucije. 

V tej negotovosti je nekaj vendarle jasno – da ste nas sprejeli v vaša življenja. Veseli nas, da nam v teh nepredvidljivih in težkih, za marsikoga tudi tesnobnih časih ostajate zvesti. Pol leta po tem, ko smo začeli s projektom necenzurirano.si, ugotavljamo, da je vse več tistih, ki nas redno berete že ob jutranji kavi. Še naprej vam bomo ponujali preiskovalne in analitične vsebine, odpirali pomembna družbena vprašanja in opozarjali na sporne prakse v družbi. Hvala, ker nas berete!

Kaj ste torej najraje brali v mesecu septembru:

1) To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela      75.712 ogledov

Izvedeli ste, kaj po zamenjavi oblasti počne parlamentarna komisija, ki bi morala preiskovati domnevno nezakonito financiranje stranke SDS. (celotni prispevek najdete TUKAJ)

/
/
STA

2) Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?      45.568 ogledov

Prvi smo objavili scenarij za oblikovanje levosredinske večine v državnem zboru, vlade, ki je zaokrožil na političnem prizorišču. (celotni prispevek najdete TUKAJ)

/
/
STA

3) Ozadje blefa Aleksandre Pivec          44.794 ogledov

Tik pred zasedanjem sveta DeSUS je Aleksandra Pivec izvršnemu odboru stranke ponudila odstop s položaja predsednice, ki ga je izvršni odbor tudi že sprejel. Vendar ... (celotni prispevek najdete TUKAJ)

/
/
STA

4) Kaj ima Žan Mahnič s plažo srbskega tajkuna       44.425 ogledov

Razkrili smo, da takratni poslanec SDS Žan Mahnič ob februarskem obisku policije ni zahteval le podatkov o preiskavi financiranja njegove stranke, ampak še o enem predkazenskem postopku. (celotni prispevek najdete TUKAJ)

/
/
STA

5) Prvi govorec DeSUS se je znebil milijonskega dolga do države      39.418 ogledov

Tik preden je Janez Ujčič postal uradni govorec stranke član DeSUS, se je rešil visokega dolga do državne slabe banke. (celotni prispevek najdete TUKAJ)

/
/
STA