[Najbolj brano] Za podjetjem, ki je državi prodalo cepivo, skrit zet Boža Dimnika

Kako je Žugljev urad s pomočjo Snežiča brskal po računih novinarjev necenzurirano.si. Snežičev SMS: "Planet TV je že JJ rešil. Moramo še Pop TV." Za podjetjem, ki je državi prodalo cepivo, skrit zet Boža Dimnika.

Avtor: Uredništvo
sobota, 30. 12. 2023, 05:55


Katere so najbolj brane in odmevne zgodbe o političnih zlorabah državnih institucij in podjetij, ki smo jih v letu 2023 razkrivali na necenzurirano.si.

Kako je Žugljev urad s pomočjo Snežiča brskal po računih novinarjev necenzurirano.si

Afera slovenski Watergate: urad za preprečevanje pranja denarja je pol leta pred parlamentarnimi volitvami brez zakonske podlage pregledoval tudi bančne račune novinarjev necenzurirano.si. Podatki, ki jih je pridobil, so prišli v roke Janezu Janši.

Damjan Žugelj, nekdanji direktor urada za preprečevanje pranja denarja
Damjan Žugelj, nekdanji direktor urada za preprečevanje pranja denarja
necenzurirano.si

Takšen avto vozi škof Saje. Preiskovali so ga zaradi luksuza.

Kaj vse so med "operacijo Saje" očitali prvemu med škofi? Zakaj urad za preprečevanja pranja denarja obtožb ni prej preveril, ampak se je zanesel na anonimko? Ker bi hitro ugotovil, da ne držijo.

Andrej Saje, novomeški škof
Andrej Saje, novomeški škof
Osebni arhiv

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil zaprt Janša.

Rudi Možgan, ki so mu zaradi domnevnega zanemarjanja zasegli 24 glav živine, je pravosodni policist v zaporu na Dobu. Tam je leta 2014 pozneje razveljavljeno kazen prestajal Janez Janša, ki je zdaj na pomoč Možganu poslal svojega odvetnika Francija Matoza.

Goveda iz Možganove kmetije, ki so mu bila odvzeta.
Goveda iz Možganove kmetije, ki so mu bila odvzeta.
Facebook/Društvo za zaščito konj

Snežičev SMS: "Planet TV je že JJ rešil. Moramo še Pop TV."

Medtem ko na Planet TV prihaja Uroš Urbanija, objavljamo SMS sporočila, ki razkrivajo ozadje prodaje druge največje komercialne televizije Madžarom. Operacijo je osebno vodil Janez Janša, pri tem pa mu je pomagal Rok Snežič.

/
/
Necenzurirano.si

Za podjetjem, ki je državi prodalo cepivo, skrit zet Boža Dimnika

Tik pred odhodom s položaja direktorja NIJZ je Milan Krek nabavil za pet milijonov evrov cepiva proti gripi pri posredniškem podjetju s skritimi lastniki. Je vedel, da ga obvladuje družina enega najvplivnejših lobistov v zdravstvu?

To je oseba, ki je v imenu Snežiča klicala šefa Darsa

Kdo je oseba z ministrstva za infrastrukturo, ki je v imenu Roka Snežiča klicala zdaj že nekdanjega predsednika uprave Darsa Valentina Hajdinjaka? Priporočila mu je, naj sprejme nekatere Snežičeve ljudi.

/
/
arhiv