Nekdanji Janšev minister pri Zoranu Jankoviću

Nekdanji minister za javno upravo bo kandidiral na listi ljubljanskega župana.

Avtor: Tomaž Modic
petek, 7. 10. 2022, 11:45


zoran janković, boštjan koritnik
Zoran Janković (desno) je prepričal Boštjana Koritnika (levo), da se pridruži njegovi ekipi.
STA

Boštjan Koritnik, nekdanji minister za javno upravo v vladi Janeza Janše, ostaja v politiki. Na prihajajočih lokalnih volitvah bo namreč kandidiral na Listi Zorana Jankovića. To informacijo nam je danes potrdil Koritnik, ki je bil marca 2020 imenovan za ministra v kvoti nekdanje Stranke modernega centra (SMC), pozneje preimenovane v Konkretno. V času Janševe vlade je postal tudi član stranke, ki jo še vedno vodi Zdravko Počivalšek

Kot nam je pojasnil Koritnik, ga je h kandidaturi povabil župan. "Po politični karieri si kužen. Vsi se te v izogib težavam z mediji in političnimi skrajneži malo izogibajo. Župan Janković s tem nima težav. Če je nekaj dobro in koristno, je dobro in koristno, če je slabo, je pa slabo, pa če pride z leve ali z desne," nam je dejal Koritnik, ki je maja lani v imenu Janševe vlade z Jankovićem podpisal skoraj 14 milijonov evrov vreden dogovor. Ta je zajemal financiranje 29 projektov in nalog v Mestni občini Ljubljana. Tri mesece pozneje sta podpisala še aneks. Po nekaterih informacijah naj bi Janković po volitvah Koritnika želel videti na položaju podžupana.

Boštjan Koritnik je sicer eden od štirih nekdanjih ministrov stranke Konkretno. Za zdaj sta novo zaposlitev uspela najti dva od njih. Nekdanja ministrica za izobraževanje Simone Kustec je takoj po koncu mandata novo službo našla na Univerzi na Primorskem. Visokošolski sindikat je njeno zaposlitev označil za sporno, saj da bi lahko imela znake koruptivnega dejanja. Nekdanji minister za pravosodje Marjan Dikaučič pa je pred dnevi postal eden od dveh direktorjev celjskega gradbenega podjetja VOC.

Ostala dva, Počivalšek (gospodarstvo) in Koritnik, ki je bil pred prihodom v politiko zaposlen na ljubljanski pravni fakulteti, sta do konca avgusta prejemala nadomestilo plače. Vsi štirje so si izplačali tudi odškodnine za neporabljeni letni dopust, za kar je Koritnik prejel skoraj 5.000 evrov bruto.

Preberite še:
Nekdanji pravosodni minister bo gradbinec