Nataša Pirc Musar se je opravičila novinarjem necenzurirano.si

Predsednica države se je opravičila in preklicala svojo izjavo iz lanskega poletja.

Avtor: Uredništvo
sreda, 1. 3. 2023, 17:00


1675093276-dsc09309-1675093252300
Nataša Pirc Musar se nam je opravičila.
Sašo Švigelj

Nataša Pirc Musar je lani poleti, ko je že bila favoritinja za zmago na predsedniških volitvah, naš medij in njegove novinarje obtožila, da so "kupljeni" in da izvajajo "plačane medijske napade na drugače misleče". Zdaj je svojo izjavo preklicala in se zanjo opravičila.

"Nataša Pirc Musar preklicujem izjavo iz intervjuja za Siol.net z dne 23. 7. 2022, da Nova24TV, Reporter, Požareport in Necenzurirano prakticirajo prakso kupovanja medijskega miru in sprejemanja plačil za medijski napad na drugače misleče. Šlo je zgolj za moje osebno mnenje, za katero se Novi24TV, Reporterju, Požareportu in Necenzurirano opravičujem," so danes sporočili iz kabineta predsednice republike. 

Preberite še:
Aleš Musar na račun v Nemčiji dobil tri milijone evrov #dokumenti
Po sledeh denarja zakoncev Musar: od Balkana do Ruske dače #video  

Pred slabim letom dni je izjavila, "da se medijski mir kupuje, da se plača medijski napad na drugače misleče, nekaj kar prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter in Necenzurirano. Je to novinarstvo? Odgovor je ne". S temi besedami je grobo posegla v ugled in dobro ime našega medija in njegovih novinarjev. V dopisu, ki smo ga posredovali Nataši Pirc Musar in ga tudi javno objavili na naših spletnih straneh, smo poudarili, da "nikomur ne bomo dopustili, da nas blati, lažnivo obtožuje, zmerja s plačanci, o nas brez enega dokaza širi in navaja lažne informacije ali na druge načine ponižuje naše delo".

Takrat smo v odzivu zapisali, da bi morala "zelo dobro vedeti, kakšno ceno smo prav zaradi našega dela novinarji tega medija plačali v zadnjih dveh letih", torej v času zadnje Janševe vlade. Rok Snežič, prijatelj nekdanjega predsednika vlade, je zaradi serije preiskovalnih zgodb o njegovi vlogi pri financiranju nekdanje vladajoče stranke proti našim novinarjem vložil 47 zasebnih tožb. "V tem času smo bili naš medij in njegovi novinarji tarča sistematične kampanje zmerjanja in uničevanja našega dobrega imena, za katero je stal takratni politični vrh, izvajal pa jo je prek lastnih strankarskih in drugih propagandnih portalov," smo še poudarili.

Preberite še:
Aleš Musar in račun v Liechtensteinu #dokumenti
Ko Janšev golf partner toži, najame Natašo Pirc Musar