[Najbolj brano] To je predpis, ki je dovolil množično gradnjo na poplavnih območjih

Rekordi dobaviteljev v zdravstvu: milijonski dobički, vile in jahte. Radiološki rekorder: v januarju uradno delal 31 dni po 13 ur. Zdravnika rekorderja dobila 100.000 evrov neto na podjemno pogodbo.

Avtor: Uredništvo
sobota, 30. 12. 2023, 05:54


Katere so najbolj brane in odmevne zgodbe o visokih zaslužkih in ekscesnih povezavah v slovenskem zdravstvu, ki smo jih v letu 2023 razkrivali na necenzurirano.si.

Rekordi dobaviteljev v zdravstvu: milijonski dobički, vile in jahte

Medtem ko se javne bolnišnice kopljejo v izgubah, je za podjetji, ki jim dobavljajo zdravstveno in medicinsko opremo, še eno rekordno leto. Nekateri njihovi lastniki so med najbogatejšimi ljudmi v državi.

/
/
Primož Lavre

Radiološki rekorder: v januarju uradno delal 31 dni po 13 ur

V UKC Maribor, drugi največji bolnišnici v državi, je zaposlen radiološki inženir, ki je januarja opravil 421 ur dela. To pomeni, da je delal vsak dan v mesecu, vse praznike in vikende - in to v povprečju po 13 ur in pol. Je za te komaj verjetne številke kriv pomanjkljiv nadzor? 

/
/
Tomaž Primožič/FPA

Zdravnika rekorderja dobila 100.000 evrov neto na podjemno pogodbo

Razkrivamo podatke o izplačilih v zdravstvu prek podjemnih pogodb. Kako je mogoče, da zdravnik, zaposlen v eni javni bolnišnici, s popoldanskim delom v drugi zasluži 100 tisočakov

/
/
necenzurirano.si

To je predpis, ki je dovolil množično gradnjo na poplavnih območjih

Kako so se v Sloveniji s spremembo enega predpisa odprla vrata za gradnjo na območjih, ki jih ogrožajo poplave? In kdo je za to odgovoren?

To so plače direktorjev v zdravstvu, ki grozijo z odstopom #analiza

Vodilni v zdravstvenih ustanovah so v povprečju bolje plačani kot ostali direktorji v javnem sektorju. Plače direktorjev manjših zdravstvenih domov pa so višje od plače prvega moža UKC Ljubljana. 

Marko Jug, generalni direktor UKC Ljubljana.
Marko Jug, generalni direktor UKC Ljubljana.
STA

Pred hišo napadli šefa največjega trgovca z zdravili v državi

Predsednika uprave Salusa, največjega trgovca z zdravili v državi, naj bi pred domačo hišo ustrahovali, nekatere od oseb pa so z njim poizkušale tudi fizično obračunati.

Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa
Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa
Marko Vavpotič