Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ko so bili glavna tema incident na meji z Italijo, nesojeni koncert Thompsona in interpelacija zoper ministra Zdravka Počivalška, ste na našem portalu prebrali več ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
petek, 12. 6. 2020, 17:05


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Razkrili smo več deset milijonov evrov vredno operacijo, s katero je država tik pred koncem epidemije rešila izbrane dobavitelje zaščitne opreme.

Izvedeli ste tudi, da so blagovne rezerve tik pred iztekom epidemije kupile 20 milijonov mask, ki jih ne more uporabljati zdravstveno osebje. Enajst milijonov evrov vreden posel krepi sume, da je bil namenjen zaslužku enega od dobaviteljev.

Minister Zdravko Počivalšek ob interpelaciji zaradi poslov z zaščitno opremo tako ni branil le sebe, ampak tudi poslovna omrežja, povezana s SDS.

Na necenzurirano.si smo od tožilstva prejeli dopis, v katerem poizvedujejo, kdo nam je posredoval video posnetke, ki so na laž postavili trditve Damijana Jankovića, sina ljubljanskega župana.

Ekskluzivno smo objavili odločbo, s katero je notranje ministrstvo ustavilo postopek prepovedi in de facto dovolilo koncert spornega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona.

"Kaj naj si mislimo o desnici, ki pravico do svobode govora priznava ustaškemu pevcu, novinarjem, protestnikom in drugim kritikom oblasti pa ne?" je v kolumni zapisal Primož Cirman. 

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si