Gašpar Mišič ni več direktor javnega podjetja. Kam odhaja?

Nepremičninski poslovnež z Obale, ki mu nikoli ni uspel veliki met v lokalni politiki, se vrača v zasebni sektor.

Avtor: Tomaž Modic
sreda, 14. 6. 2023, 14:00


20220916-01167505
Gašpar Gašpar Mišič je doživel poraz na lokalnih volitvah. Nato ga je še NPU ovadil zaradi spornega najema portoroške plaže.
STA

Gašpar Gašpar Mišič, ki je bil konec lanskega leta poražen v drugem krogu županskih volitev v Piranu, zdaj zapušča še vrh javnega podjetja Okolje Piran.

Prevetreni nadzorni svet, v katerem je od letos večina novih članov, je namreč za direktorja imenoval Neseta Dulaija. Ta je v podjetju zaposlen od leta 1991, bil je zadolžen za vodenje turističnega sektorja, kjer naj bi dosegel dobre rezultate. "Mandat se mi je iztekal. Nisem se prijavil na razpis za novega direktorja," nam je potrdil Gašpar Mišič. Poudaril je, da je v Okolje Piran prišel, da bi saniral njegovo poslovanje. "In to mi je uspelo," je dodal. Ravno danes je prišlo do primopredaje poslov.

Da so njegovi dnevi na čelu Okolja Piran šteti, je bilo jasno že marca, ko mu je nadzorni svet omejil vodstvena pooblastila. Le nekaj tednov pred tem je v javnosti odmevala novica, da so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) končali preiskavo okoliščin oddaje dela portoroške plaže v najem in kazensko ovadili Gašparja Mišiča. Ta naj bi kot direktor Okolja Piran zlorabil položaj za pridobitev premoženjske koristi družbi Hotel Palace, ki je v lasti srbskega tajkuna Miodraga Kostića.

"Vabljen sem bil v kar tri različna podjetja, a se nisem odločil za to. Ne želim dočakati upokojitve v javnem sektorju," je poudaril 56-letni nepremičninski poslovnež.

Policija je zaradi spornega najema dela portoroške plaže ovadila tri osebe, tudi Gašparja Mišiča.
Policija je zaradi spornega najema dela portoroške plaže ovadila tri osebe, tudi Gašparja Mišiča.
Hotel Kempinski Palace

Preberite še:
Gašpar Mišič kupuje elitno zemljišče nad Piranskim zalivom

Pred meseci izpeljal največji posel na Obali

"Imam svoje podjetje. Veliko je projektov, ki jih moramo realizirati," je nadaljeval. Njegovo podjetje Gasspar, ki ima 17 zaposlenih, je imelo lani milijon evrov prihodkov in sto tisoč evrov čistega dobička. Podjetje Gasspar Naložbe pa je ob 800.000 evrov prihodkov ustvarilo kar 450.000 evrov čistega dobička.

Kot smo razkrili, se je Gašpar Mišič nedavno podpisal pod rekordni nepremičninski posel v slovenski Istri. Od privatizacijskega mogotca Igorja Laha je kupil več kot hektar veliko zemljišče v naselju Beli Križ nad Portorožom, na katerem je bila načrtovana 25 milijonov evrov vredna gradnja luksuznih vil s pogledom na Piranski zaliv.

Zemljišča se nahajajo na elitni lokaciji nad Portorožom.
Zemljišča se nahajajo na elitni lokaciji nad Portorožom.
Google

Njegov lastnik je v začetku leta postalo podjetje Sončne vile, ki je v lasti Marka Lukića, lastnika proizvajalca montažnih hiš Lumar, in Gašparja Mišiča. Za zemljišče nad Portorožom sta Lahovi nepremičninski družbi Ceeref odštela nekaj manj kot 5,7 milijona evrov (z DDV) ali okoli 450 evrov na kvadratni meter.

Gašpar Mišič je sicer pred več kot desetletjem v Portorožu zgradil stanovanjski kompleks Rezidenca Park Lucija, v katerem ima še danes v lasti več stanovanj. Leta 2018 je vlagateljem s Kitajske za 4,3 milijona evrov prodal podjetje Casa Del Sal, ki ima v lasti nekdanjo upravno zgradbo tovarne Droga v Portorožu. Gre za skoraj sto let staro vilo, v kateri je želel Mišič urediti družinski hotel, a si je premislil.

Preberite še:
Mišičev Kitajec izginil, nesojeni hotel propada