VIDEO: Tako so aretirali očeta strelca, ki je v Srbiji ubil osem ljudi

Srbska policija je prijela očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca v osrednji Srbiji ubil osem ljudi, 12 pa jih je ranil.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
sreda, 10. 5. 2023, 12:18


Aretacija, oče strelca, Mladenovac
Aretacija strelčevega očeta
MUP

Napad v okolici Mladenovca se je zgodil le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil.

Spomnimo. Mladenič, ki bo oktobra dopolnil 21 let, je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca. 

Zločin je priznal. Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Srbska policija je zoper očeta, bivšega pripadnika srbske vojske, odredila 48-urno pridržanje. Osumljen je neupravičenega posedovanja in nošenja orožja ter eksplozivnih snovi. Policisti so v njegovi hiši našli zračno puško, pištole, več sto nabojev in ročno izdelane bombe.