Švedska manekenka s četo kokoši okupirala hrvaški otok

Županja Rogoznice Anita Živkovič: "Kot pitbul skače na vsakogar, ki se skuša približati otoku."

Svet24
Avtor: Svet24 / U.P.
torek, 14. 6. 2022, 09:50


Isabella Viola Lindblom
Lepa Isabella na delu...
Profimedia

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom že več kot mesec dni živi na sicer nenaseljenem hrvaškem otoku Jaz pri Rogoznici in spravlja v obup ribiče, meščane, turiste in županjo Rogoznice, ki je za hrvaške medije o znanem modelu iz Švedske povedala: " Srečala je nisem, po tem, kar sem videla na slikah in kar govorijo meščani, sklepam, da ima ženska problem. Je v svojem svetu, ne obnaša se običajno. Več kot mesec dni kot pitbul skače na vsakogar, ki se skuša približati otoku. Ker je meščanom prekipelo, sem obvestila vse pristojne institucije vključno z ministrstvom, mestnim redarstvom in pomorsko policijo, ki je manekenki napisala kazen in ji dala 24 ur časa, da skupaj s svojimi stvarmi zapusti otok."

Županja še dodaja: "Na Hrvaško je prišla legalno, pokazala je dokumente in policija se njene prisotnosti na Hrvaškem zaveda že dolgo, saj otok Jaz ni prvo mesto, ki ga je Švedinja okupirala." Županjo so zmotile tudi kokoši, ki jih je Švedinja naselila na otoku: "Ne vem, kako je kokoši spravila na otok, govori se, da so ji pri tem pomagali nekateri meščani, ki imajo od sodelovanja z bogato tridesetletnico materialno korist. Kokoši po otoku hodijo svobodno, čeprav bi po zakonu morale biti v ogradi. Pa ne gre le za zakon, škodujejo tudi flori in favni."

Manekenka na zabavi...
Manekenka na zabavi...
Profimedia

"Isabella se je v Hrvaško avanturo dodobra vživela in si otok Jaz, ki je v državni lasti, enostavno prisvojila. Sprva je spala v viseči mreži, kasneje si je postavila šotor. Najnujnejše potrebščine si pripelje z gumenjakom, ali pa ji proti plačilu pri tem pomagajo nekateri meščani Rogoznice. Neugodno situacijo, kakršne mesto ne pomni, bom seveda spremljala. Po besedah policije je manekenkina avantura zaključena, saj mora danes otok zapustiti v stanju, v kakršnem ga je naselila. Če ga bo res, in kam bo odšla, pa bomo seveda šele videli...", je zaključila.