Potnici med letom na glavo začeli padati črvi

Letalo ameriške letalske družbe Delta Air Lines, ki je iz Amsterdama letelo v Detroit, je moralo zaradi nenavadnega pripetljaja, gomazečih črvov, obrniti in se vrniti na letališče.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 15. 2. 2024, 16:38


delta air lines
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Bizaren incident, ki je poskrbel za močno negodovanje potnikov, se je odvil v torek. Letalo družbe Delta Air Lines je vzletelo z amsterdamskega letališča Schiphol. Namenjeno je bilo v Detroit v ameriški zvezni državi Michigan, a se je kmalu po vzletu odvila drama.

Na eno od potnic so namreč iz predala za prtljago začeli deževati črvi. Kot je za detroitski portal Fox 2 pojasnil nizozemski potnik na nesrečnem letu Philip Schotte, je sam na lastne oči videl, kako je na potnico padlo najmanj ducat črvov. »Niti ne vem, kaj mi je takrat rojilo po glavi. Poskušal sem vse skupaj sprocesirati. Zagotovo je bil prisoten gnus. Morali smo čakati, da je sploh prišla pomoč.« Po navedbah Schotteja se je kabinsko osebje nato zatopilo v iskanje vira črvov. Ti so prileteli iz nadglavnega predala, v katerem se je nahajala prtljaga enega od potnikov. V njej so našli ribo, zavito v časopisni papir, pa seveda tudi črve. Izsledili so tudi lastnika prtljage, nato je pilot prek zvočnikov naznanil, da se letalo vrača v Amsterdam.

V letalski družbi Delta so se v izjavi za javnost potnikom opravičili. Obenem so pojasnili, da so potniki čez lužo odpotovali z naslednjim razpoložljivim letom, letalo pa so temeljito očistili.