Z vrha HSE odstopil Matjaž Marovt

Kot smo napovedali v ponedeljek, bo Holding Slovenske elektrarne (HSE), ena od dveh največjih domačih elektroenergetskih skupin, ki zaposluje več kot tri tisoč ljudi, dobil novega direktorja. Odstopil je generalni direktor Matjaž Marovt.

Avtor: Primož Cirman / Vesna Vuković
sreda, 30. 1. 2019, 21:03


Necenzurirano prenos
Matjaž Marovt
STA

Marovt je odstopno izjavo podal v petek, kot razlog odstopa pa navedel osebne razloge. Z njegovo odstopno izjavo se je nadzorni svet HSE seznanil na današnji seji. Postopki za imenovanje novega direktorja so se že začeli, Marovt pa do predaje poslov ostaja v HSE, so sporočili iz družbe.

Njegov odhod vrata do položaja generalnega direktorja HSE dokončno odpira Stojanu Nikoliću. Dosedanji član poslovodstva za finance si ga želi zasesti že nekaj časa.

Nov poskus Stojana Nikolića

Že novembra ga je del nadzornikov na čelu s Perovićem želel imenovati za generalnega direktorja. Takrat smo razkrili scenarij, po katerem bi Nikolić in Marovt zamenjala položaja, v poslovodstvo HSE pa bi prišla še Mojca Letnik, dosedanja članica uprave Premogovnika Velenje, ki jo je tja pripeljal prav Nikolić.

Po nekaterih informacijah ima Nikolić pri novem naskoku na vrh HSE podporo Braneta Kralja, generalnega sekretarja Liste Marjana Šarca. Ta zamenjava se ni zgodila, ker naj bi ji rdečo luč prižgal del vlade na čelu z Listo Marjana Šarca (LMŠ). A dva meseca pozneje so se politične karte očitno znova premešale.

Po nekaterih informacijah ima Nikolić, ki velja za kader "starega" dela SD, pri novem naskoku na vrh HSE podporo generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja.

Zaslombo ima tudi pri državnem sekretarju na ministrstvu za finance Metodu Dragonji, ki prihaja iz Stranke Alenke Bratušek (SAB). Njegov vpliv naj bi v prihodnjih mesecih upadel, saj bo moral naloge, povezane z upravljanjem državnega premoženja, prepustiti novoimenovanemu državnemu sekretarju Alojzu Stani.

Članek prvotno objavljen na strani siol.net