Z "urejenim" mrtvecem v avtu sta na banki dvignili njegov denar

V mestu Ashtabula v ameriški zvezni državi Ohio sta prefrigani ženski poskušali na nenavaden način priti do denarja.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
ponedeljek, 11. 3. 2024, 16:26


loreen bea feralo
Loreen Bea Feralo
Ashtabula Police Department

Policisti so zagrizli v primer, ko so bili prejšnji ponedeljek obveščeni, da sta ženski v bolnišnici pustili mrtvega moškega. Ena od žensk je kasneje poklicala v bolnišnico in povedala, da je pokojni 80-letni Douglas Layman, domačin iz Ashtabule. Policisti so zdaj imeli dovolj informacij, da so potrkali na vrata Laymanove hiše. Tam sta bili 55-letna Loreen Bea Feralo in 63-letna Karen Casbohm. Povedali sta, da sta ga našli mrtvega v hiši in sta ga zato odpeljali v bolnišnico.

Toda resnica je bila nekoliko drugačna. Še preden sta ga »dostavili« v bolnišnico, sta ga odnesli v avto, ga posedli na sprednji sedež in se odpeljali do »drive-in« bančnega okenca, kjer sta v njegovem imenu dvignili za zdaj še neznano vsoto, kot poročajo ameriški mediji. Šef policije v Ashtabuli Robert Stell je povedal, da je bančni uslužbenec videl in ocenil, da Layman normalno sedi v avtu in zato dovolil, da sta v njegovem imenu dvignili denar. Na tej banki so že v preteklih mesecih dovolili, da Casbohmova dviguje denar v Laymanovem imenu. Bila sta namreč v izvenzakonski zvezi. Druga ženska, Bea Feralo, pa je v isti hiši z njima živela zadnjih nekaj mesecev.

Karen Casbohm
Karen Casbohm
Ashtabula Police Department

Oba ženski imata zajetno zgodovino manjših kaznivih dejanj. Tatvine, pečanje z drogami, vožnja v alkoholiziranem stanju so stalnica v njuni kartoteki, še več pa je različnih prekrškov. Zdaj ju čaka nova kazenska ovadba.

Primer je do neke mere podoben tistemu iz Irske izpred dveh let. Takrat je čudna trojica stopila na banko v Carlowu. Moška sredi tridesetih let sta na videz obnemoglega starejšega gospoda dala medse in ga nekako zvlekla do poštnega okenca. Uslužbenka je ob prizoru privzdignila obrvi, zlasti ker je starejšemu možaku obraz zakrival pulover, na glavi pa je imel poveznjen klobuk. Poklicala je šefa, ta pa je začel z vprašanji vrtati v trojico. Kako se počuti starejši moški, je z njim vse v redu, je vztrajal, in kar hitro je dvojica opustila svoj podli načrt. Eden od njiju je dejal, da je kolega najverjetneje pravkar doživel infarkt. Spustila sta ga in možak je padel po tleh. Izkazalo se je, da je bil mrtev že prej.