VIDEO: V zraku trčila helikopterja, smrtnih žrtev bi lahko bilo še več

Trčenje v zraku bi lahko terjalo več življenj.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
torek, 3. 1. 2023, 06:43


helikopter, helikopterska nesreča
Fotografija je simbolična.
Profimedia

V včerajšnjem trčenju dveh helikopterjev v bližini avstralskega mesta Gold Coast so umrli britanski par ter dva Avstralca. Tri osebe, med njimi dva otroka, so utrpeli resne poškodbe.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Trčila sta dva helikopterja, in sicer komaj 20 sekund po vzletu prvega; drugi je pristajal.

Vsi pokojni in ranjeni so bili v helikopterju, ki je vzletal – eno od rezil njegovega rotorja se je zataknilo v pilotsko kabino drugega helikopterja. V slednjem je bilo šest ljudi, lažje poškodbe jih je utrpelo pet.

Pristojni so uspešen pristanek drugega helikopterja označili za čudež. Kar pomeni, da bi smrtnih žrtev lahko bilo še več.

Britanski žrtvi sta bila 57-letna ženska in njen 65-letni soprog, ki sta v Avstraliji imela sorodnike. Tamkajšnja policija njiju in tretje žrtve, 36-letne Avstralke, ni identificirala. Življenje je izgubil tudi Ashley Jenkinson, 40-letni pilot helikopterja, ki je živel v bližnji okolici kraja nesreče.

V kritičnem stanju sta 10-letni deček in 33-letna ženska; devetletni deček je utrpel resne poškodbe, a ni v življenjski nevarnosti.

Oba helikopterja sta bila namenjena prevozu turistov. Poročilo v zvezi z nesrečo naj bi bilo narejeno v šestih do osmih tednih.