FOTO: Slovenijo zajelo intenzivno sneženje, na cestah kaos: nikar na pot, če ni nujno!

Proti jutru je večji del države zajelo intenzivno sneženje. Sneg je bil povečini moker, zaradi česar so se vozne razmere močno poslabšane.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
ponedeljek, 16. 1. 2023, 06:29


sneg, ljubljana
Zasnežene ulice Ljubljane.
Bobo

Po nižinah je večinoma zapadlo od pet do 20 centimetrov snega, v višje ležečih območjih pa tudi več kot pol metra.

Stanje zgodaj zjutraj v neposredni okoli bohinjskega jezera
Stanje zgodaj zjutraj v neposredni okoli bohinjskega jezera
Bralec

Danes dopoldne bodo padavine oslabele in se zvečer znova okrepile. V torek bo dopoldne suho, popoldne pa bodo znova padavine. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V četrtek se bo ohladilo, meja sneženja se bo znova spustila do nižin. Največ snega bo v prihodnjih dneh zapadlo na Gorenjskem, kjer bo prevladoval sneg.

Poslabšane vozne razmere

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje, zastoji so povsod po državi, nekatere regionalne ceste so še zaprte. Če ni nujno, se ne odpravljajte na pot, pozivajo na prometnoinformacijskem centru. Na avtocestah ni več daljših zamud v prometu.

Prebujanje dneva na dolenjski avtocesti pri Biču
Prebujanje dneva na dolenjski avtocesti pri Biču
Facebook

Sneg je povzročal težave tudi spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Svetujejo, da vozniki za pot iz smeri Dolenjske proti Gorenjski zaradi zastojev na južni ljubljanski obvoznici uporabijo vzhodno in severno Ljubljansko obvoznico, torej relacijo Malence-Golovec-Zadobrova-Bežigrad-Koseze.

Cesta čez prelaz Vršič in cesta čez Korensko Sedlo sta zaprti. Na cesti čez prelaz Ljubelj so obvezne verige.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Spodnja Idrija-Godovič, Godovič-Col-Ajdovščina ter na mejnih prehodih Rogatec, Babno Polje in Petrina.

Na cesti Novo mesto-Metlika čez Vahto velja prepoved za vozila nad 7,5 tone. Na cesti Soteska-Črmošnjice-Črnomelj je promet dovoljen za vozila nad 3,5 tone, še poroča prometnoinformacijski center.

Cesta Bohinjsko jezero-Bohinjska Bistrica
Cesta Bohinjsko jezero-Bohinjska Bistrica
Bralec

Snegolom

Poročila o snegolomih prihajajo z območju Škofje Loke, Naklega, Gorenje vasi, Radovljice, Dravograda, Slovenj Gradca, Idrije, Maribora, Litije, Hrastnika, Medvod, Raven na Koroškem, Bleda in Ljubljane.

Necenzurirano prenos
Zimsko jutro v Ljubljani
Bobo