FOTO in VIDEO: V tovarni na obrobju Ljubljane odjeknile eksplozije, požar že pogašen

Na obrobju Ljubljane je včeraj popoldne odjeknilo več eksplozij. Na kraju so bili prisotni številni gasilci, ki so požar do noči že pogasili.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
ponedeljek, 9. 5. 2022, 18:31


požar, belinka
Gašenje požara v tovarni Belinka.
Bobo

Na Zasavski cesti na obrobju Ljubljane, natančneje v naselju Podgorica pri Šentjakobu, je včeraj  popoldne odjeknilo več eksplozij. Po naših informacijah so eksplozije odjeknile v tovarni podjetja Belinka Perkemija, kar so potrdili tudi v Upravi za zaščito in reševanje. Kot je razvidno s fotografij in videoposnetka, se je iz tovarne dvigal gost črn dim. Pri upravi so navedli, da na kraju posredujejo gasilci GB Ljubljana, PGD Podgorica-Šentjakob, Nadgorica, Črnuče, Ježica, Stožice, Tomačevo–Jarše in enota za podporo vodenju Mestne občine Ljubljana. Po naših zadnjih informacijah so gasilci požar že ukrotili, iz tovarne pa naj se ne bi več kadilo. V podjetju so medtem za STA potrdili, da je požar pod nadzorom, v Gasilski brigadi Ljubljana pa so pozneje navedli, da so požar že pogasili.

Eksplozije v tovarni na Zasavski cesti.
Eksplozije v tovarni na Zasavski cesti.
R.T.

Za več informacij smo se obrnili na ljubljansko policijsko upravo. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec, so bili o požaru v podjetju na območju Šentjakoba obveščeni ob 18.20 uri. Po prvih informacijah v dogodku ni bilo poškodovanih.

Golecova je pozneje dodala, da je po doslej znanih podatkih zagorelo v delu proizvodnje. Gasilci so ga sicer kmalu omejili, a je v požaru nastala večja materialna škoda, pri čemer pa naj ne bi prišlo do onesnaženja okolja. Ogled kraja bodo opravili kriminalisti, ki bodo ugotavljali vzrok požara, a šele, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo. O vseh okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Iz podjetja Belinka Perkemija so zvečer za STA pojasnili, da je ogenj zajel stolp, v katerem poteka pralna linija, pogašen je bil v manj kot 30 minutah, brez poškodb med zaposlenimi in brez posledic za okolje. Ob tem so dodali, da je območje ohlajeno, popožarne vode pa so zajete v obstoječih zadrževalnikih, kar pomeni, da ni prišlo do razlitja okolju nevarnih snovi. Proizvodnja v stolpu z linijo za pranje topil je začasno prekinjena.

Eksplozije v tovarni na Zasavski cesti.
Eksplozije v tovarni na Zasavski cesti.
R.T.

Podrobnosti o dogajanju so še skope, o incidentu pa poroča tudi Uprava za zaščito in reševanje.
Podrobnosti o dogajanju so še skope, o incidentu pa poroča tudi Uprava za zaščito in reševanje.
Spin

Požar v tovarni Belinka na Zasavski cesti

Požar v tovarni Belinka na Zasavski cesti