Foto in Video: Dunajska policija v povezavi z izginotjem male Danke išče ti dve sumljivi ženski

Preiskavo suma ugrabitve dveletne Danke iz Bora v Srbiji so prevzeli dunajski kriminalisti.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
sreda, 3. 4. 2024, 16:20


8f81abc6-84de-4113-b4d0-e1e802563ced
Preiskavo suma ugrabitve male Danke so prevzeli dunajski kriminalisti.
LPD Wien

Dveletno deklico Danko Ilić, ki je 26. marca izginila pri Boru v Srbiji, so "zelo verjetno" opazili na Dunaju. Kot je v torek potrdila tamkajšnja policija, je Srb, ki živi na Dunaju, v soboto prijavil srbskim oblastem, da je okoli 20. ure na tramvajski postaji Schottenring opazil punčko, podobno Danki, ki je bila v spremstvu dveh odraslih žensk. Srbska policija je stopila v stik z avstrijsko, preiskavo suma ugrabitve otroka pa so prevzeli dunajski kriminalisti, poroča Heute.

Posnetke so si namreč ogledali svojci pogrešane, ki verjamejo, da je na njih prav ona. Dunajska policija je tako po nalogu državnega tožilca posredovala posnetke v javno objavo. Vse, ki bi prepoznali ali karkoli vedeli o dveh odraslih ženskah, ki naj bi ob tramvajski postaji Schottenring spremljali malo Danko, naprošajo, da jih o tem obvestijo na telefonsko št. 01-31310-33800.

Dunajska policija išče dve odrasli ženski, ki naj bi spremljali Danko.
Dunajska policija išče dve odrasli ženski, ki naj bi spremljali Danko.
LPD Wien

Preiskava se nadaljuje tudi v Srbiji, kjer so preiskovalci sto metrov okoli hiše v Banjskem polju, kjer je prejšnji torek izginila mala Danka, pozno popoldan potegnili policijski trak in blokirali območje. Kaj točno počnejo, ni znano, pišejo Novosti. Številni srbski mediji sicer namigujejo, da je za vse kriva romunska otroška mafija, ki krade nedolžne otroke in jih prodaja trgovcem z ljudmi. Interpol je medtem za Danko razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb.