Povožena politična mačka v volilni čorbi

Popolnoma jasno je, da gre pri napadu na evropsko komisarko za preusmerjanje pozornosti. Slovensko desnico je nekdo razkrinkal, da deluje za sile, ki so sovražne Evropski uniji in Natu.

Avtor: Ford Perfect
nedelja, 7. 4. 2024, 05:55


voice of europe
Za Voice of Europe je dal kar dolg intervju tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je sicer trdno na strani Ukrajine.
Profimedia

"Vedno obtoži druge vsega, česar si kriv sam." - Joseph Göbbels, nemški nacistični politik

Volilni lonec brbota in bo počasi ponovno zavrel. Nekdo je vanj vsul prašek za curry, drugi metine liste, tretji pa vrtne jagode. Vse skupaj postaja vedno bolj čudno, čeprav nam do evropskih volitev manjkata še dobra dva meseca. Volilna obara je boljša, če se kuha dlje, pravijo. Toda zadnji manevri desne kuhalnice tvegajo, da se bo vse skupaj prijelo in zažgalo. Grenkobe prižganih evroposlancev si menda ne želimo preveč, pa tudi razne potepuške mačke niso preveč zaželjene. Saj menda nismo v Italiji.

V volilno čorbo se je z desne namreč vsulo nekaj, kar je mijavkalo. Potem je srečalo tistega beemveja ali maseratija in nekaj časa ležalo ob cesti. Povožena politična mačka je šla v lonec v obliki podatkov o tem, katere evropske politike skrivoma financirajo iz Kremlja, in odzivu nanje. Razni Orbani nas res ne presenečajo preveč, skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) tudi ne, toda na seznamu se je znašel tudi Ivanov Janez, najslavnejši slovenski državnik po Janezu Drnovšku. Najglasnejši zagovornik Ukrajine pri nas je, tako trdijo Čehi, dajal intervjuje portalu, ki je financiral več politikov z evropske desnice. Sam zanika, da bi prejel Putinov denar, in vztraja, da je za njegov propagandni aparat delal zastonj.

Preberite še:
Janša ni glas Evrope, ampak Viktorja Orbana

Slovenska desnica kot naročena za Moskvo

Če so koga presenetili napadi desničarskega medijskega aparata na vse in vsakogar, ki je izražal proruska stališča, ima zdaj razlago, zakaj je do tega prišlo. Kremelj je, kot kaže, vpleten v financiranje desničarskih strank v Sloveniji, ker jih vidi kot najboljši način, kako nam oslabiti družbo in destabilizirati politiko. Moskva za svoje ambicije v Ukrajini potrebuje Nato, ki se prvenstveno ukvarja sam s sabo, in slovenska desnica je v tem izjemna. Zaradi njih se naša politika že dve desetletji ukvarja predvsem sama s sabo.

Kremelj je, kot kaže, vpleten v financiranje desničarskih strank v Sloveniji, ker jih vidi kot najboljši način, kako nam oslabiti družbo in destabilizirati politiko.
Kremelj je, kot kaže, vpleten v financiranje desničarskih strank v Sloveniji, ker jih vidi kot najboljši način, kako nam oslabiti družbo in destabilizirati politiko.
Profimedia

Glasno zagovarjanje Ukrajine, napad na izvenparlamentarno stranko Resni.ca, obtožbe o tem, kako proruska naj bi bila naša vlada, in podobno so samo pesek v oči. V zakulisju se igralci trepljajo po ramenih, hahljajo nad lahkoverneži, ki jim sledijo, in štejejo denarce, ki ga s svojim delovanjem v škodo Sloveniji in Evropi zaslužijo. Ali je denar iz Rusije, kake Patrie ali zemljišč v Triglavskem narodnem parku, pri tem ne igra vloge.

Slovenija je svobodna družba, vsak ima lahko karkšnokoli mnenje in za to ga ne smemo preganjati. Dovoljeno je lagati v javnosti, dovoljeno je zavajati svoje volivce in dovoljeno je ljudi voditi za nos. Gre za sprevržena dejanja, ki povozijo vse etične in moralne normative, toda zakon zanje ne predpisuje nobenih sankcij. Žal je tako, da je desna stran naše politike na etičnem področju že zdavnaj razglasila bankrot, medtem ko morale nikoli ni imela.

Preberite še:
Rudolf Maister bi preziral to, kar danes počne SDS

Napad je najboljša obramba

Se kdo sprašuje, od kod nenadoma napad na evropsko komisarko Vero Jourovo, ki da je vplivala na odločitev ustavnega sodišča? Spomnimo, maja lani je obiskala Slovenijo in govorila s številnimi pomembneži, med drugim tudi s člani ustavnega sodišča. Tri mesece kasneje je ustavno sodišče dovolilo izvajanje zakona o RTV Slovenija, o katerem smo pred tem odločili na referendumu, in s tem omogočilo normalizacijo stanja v javnem mediju.

Srečanje Vere Jourove s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom je za najbolj resnicoljubno stranko dokaz, da se je ta vmešavala v notranje in ustavnopravne zadeve Slovenije.
Srečanje Vere Jourove s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom je za najbolj resnicoljubno stranko dokaz, da se je ta vmešavala v notranje in ustavnopravne zadeve Slovenije.
S.R./M24

Sedaj, skoraj eno celo nosečnost po odločitvi sodišča, je Ivan Janez nenadoma ugotovil, da sta ta dva dogodka povezana in da je komisarka sigurno vplivala na sodišče, kar je po njegovo "politično gledano popolnoma jasno". Trditev je tako izvita iz trte, da tega niti Ivan Janez ne skriva več in pravi, da je zadeva taka "politično gledano". Kaj pravzaprav pomeni fraza "politično gledano"? Če je nekaj popolnoma jasno, imamo za to dokaze, priče, gradivo. Toda, če pred to dodamo še politično gledano, očitno dobimo nekaj drugega ali drugačnega, za kar nimamo dokazov, prič ali gradiva, ampak se nam zdi, da bi bilo lahko res.

Politično gledano je na primer popolnoma jasno, da gre pri napadu na evropsko komisarko za preusmerjanje pozornosti. Slovensko desnico je nekdo razkrinkal, da deluje za sile, ki so sovražne Evropski uniji in Natu. Politčno gledano je jasno, da je zato ta desnica na hitrico izumila nek nov napad na Evropsko unijo, da bi napolnila eter z nečim drugim, s čemerkoli drugim, samo o svojih grehih ne. Politično gledano drugače sploh ne more biti, saj je od sosledja dogodkov do obtožbe minilo absolutno preveč časa, in nihče mi ne bo trdil, da Ivan Janez ne ve, kaj so to zastaralni roki.

Preberite še:
Kaj je Janša počel v Izraelu? Trgoval z interesi države za lastno korist.

Trden in stabilen nasprotnik bi jih pokopal

Slovenska politika se preveč ukvarja sama s sabo. To je jasno vsem, ki vsaj kdaj pa kdaj pogledamo politične novice. Toda taka je, ker drugačna ne more biti. Levica je nestabilna, na levem polu ni bilo stanovitnosti vsaj od leta 2006, morda še dlje. Desnica je trdna in stabilna, toda deluje proti Sloveniji in tega se zavedamo.

Še preden bi ju lahko kdo povprašal o intervjujih, ki sta jih dajala za "ruski" portal, sta Janez Janša in Milan Zver predstavila novo zaroto.
Še preden bi ju lahko kdo povprašal o intervjujih, ki sta jih dajala za "ruski" portal, sta Janez Janša in Milan Zver predstavila novo zaroto.
Jure Klobčar

Drugače torej ne more biti. Levica se bo ukvarjala sama s sabo, dokler se nekoč, nekako ne konsolidira. Desnica jo pri tem poskuša spodkopati, ker bi jo trden in stabilen nasprotnik pokopal. Pri tem ne izbirajo sredstev in zaveznikov, rumeni jopiči s tetovažami kljukastega križa, denar iz Kremlja ali absurdni napadi na Evropsko unijo kot celoto so vse samo načini, s katerimi dosegajo svoj cilj.

Cilj je obraz, ki leži na tleh in na njem stoji okovan škorenj – za vedno. Obraz je naš, škorenj njihov.

O avtorju:

Tako imenovani strokovnjak in prisilni prostovoljec, ki se trudi, da vsaj njegovi delajo dobro. Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov in pogroma portalov tovarne zlobe.

Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.