Radonjić: nisem zvest podpornik SDS, temveč podpornik SDS

Nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić je tudi sam potrdil, da bo finančni upravi (Furs) svetoval, proti komu naj vlaga kazenske ovadbe. Kaj meni o svojem odnosu s SDS, kako vidi Janeza Janšo in še mnogo več, je napisal v spodnjem odzivu.

Avtor: Uredništvo
četrtek, 16. 9. 2021, 12:45


zvjezdan radonjic pl
Sodnik Zvjezdan Radonjić.
Primož Lavre/Reporter

Po objavi prispevka "Zvjezdan Radonjić po novem dela za Ivana Simiča" se je nanj odzval Radonjić. Besedilo, ki nam ga je posredoval, objavljamo v celoti, kot smo ga prejeli:

1. Nisem zvest podpornik SDS, temveč podpornik SDS. Zvest sem le samemu sebi.

2. SDS me ni povzdignila v simbol boja proti "krivosodju", tja me je povzdignilo lastno ravnanje.

3. Kot sodnik nisem oprostil Noviča; oprostil ga je senat.

4. Ne bom odločal, koga bodo davčni inšpektorji kazensko preganjali, kajti davčni inšpektorji nimajo pooblastil državnih tožilcev za kazensko preganjanje, jaz bom le svetoval organom odločanja FURS-a, zoper katere prekrške naj vložijo kazenske ovadbe.

5. Podpore vladajoče stranke nimam, vsaj ne, da bi vedel. Sicer verjetno ne bi bil v toliko kazenskih postopkih.

6. Janše nisem označil za "enega najboljših ljudi, ki naj nikar ne odneha". Pozval sem k najširši podpori Janezu Janši v zoperstavljanju bruseljskim centrom moči in domačim farizejem. O Janezu Janši sem zapisal precej pozitivnega, o njemu imam visoko mnenje, pa ni  potrebno izmišljevati neobstoječih izjav.

7. V vmesnem času se nisem zapletel v noben incident. V incidente z mano so se zapletali ljudje, ki ne prenesejo resnice.

8. Višji sodniki mi niso dali negativne cene. Nisem bil nikdar predmet cenitve.

10. Zaradi zaslišanja domnevne žrtve nisem bil v disciplinskem postopku, niti prejel negativne ocene. Po temeljitem zaslišanju je državno tožilstvo umaknilo obtožbo, ki je sicer ne bi, če bi zasliševal "primerno".

11. Do tožilke in tožilstva nisem bil nikdar "močno žaljiv", temveč sem s primernim vokabularjem protokoliral za potek sojenja ključne zadeve, kot nalaga ZKP za oblikovanje zapisnikov o narokih.

12. Sodišča nisem zapustil sam. Predsednik sodišča mi je izrekel suspenz, varnostnikom naložil, naj me nasilno odstranijo, če se pojavim na sodišču. Iz sodstva sem odstranjen na način, po katerem v sodobnem svetu postopa le ISIS.

13. Na Ministrstvu za kulturo nisem zaposlen.

14. Nisem vložil ovadbe zaradi domnevnega podkupovanja, temveč zaradi podkupovanja.

15. Državni zbor mi ni odvzel imunitete, ker je ne more. Ni mi je dodelil.

Zvjezdan Radonjić

Preberite še:
Zvjezdan Radonjić po novem dela za Ivana Simiča