Zaradi smrti 31-letnice med povečanjem zadnjice se bodo srečali turški in britanski uradniki

Preiskava smrti je pokazala, da je mlada dama dobila le omejene informacije o tveganjih, povezanih s posegom, tako imenovanim brazilskim dvigom zadnjice.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
torek, 21. 11. 2023, 11:10


melissa kerr
Melissa Kerr
Facebook

31-letna Melissa Kerr iz Gorlestona v Norfolku v Angliji je leta 2019 umrla po lepotni operaciji zadnjice na zasebni kliniki Medicana Hazendar v Istanbulu. Preiskava njene smrti, ki je potekala v Norwichu v začetku letošnjega leta, je pokazala, da je 31-letnica dobila le omejene informacije o tveganjih, povezanih s posegom, tako imenovanim brazilskim dvigom zadnjice, poroča Guardian.

Po tem ko je višja mrliška oglednica za Norfolk Jacqueline Lake v pismu ministrici za zdravje Marii Caulfield izrazila zaskrbljenost zaradi državljanov, ki potujejo v tujino zaradi lepotnih operacij, je ministrica obljubila, da bo v Istanbul na srečanje s turškimi kolegi odpotovala delegacija uradnikov. Namen obiska je razprava o zakonodajnem okviru, ki bi v prihodnje zmanjšal tveganja za bolnike iz Združenega kraljestva.

"Zavedamo se, da države, ki ponujajo zdravstveni turizem, pogosto izvajajo preglede pred posegi, ki se ne ujemajo s standardi Združenega kraljestva. Vse ponudnike želimo vzpodbuditi, da upoštevajo najboljše mednarodne prakse glede predoperativnih postopkov, kadarkoli je to mogoče. Preglednost in standardizacija sta pomembni za zmanjšanje možnih tveganj za bolnike in izboljšanje oskrbe bolnikov," so sporočili iz zdravstvenega ministrstva.