Foto in video: V ruskem napadu najmanj trije mrtvi, tudi otrok, raketa zadela bolnišnico

Ruske sile so ponoči izvedle nov raketni napad na Ukrajino. Tokrat so si za tarčo izbrali mesto Selidove v regiji Doneck, ki je sicer v večji meri pod rusko okupacijo.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
sreda, 14. 2. 2024, 08:52


Pred smrtjo je napovedala številne globalne dogodke, vključno z rusko invazijo na Ukrajino in pandem
Posledice raketnega napada na Selidove.
Telegram/Regionalna uprava regije Doneck

Kot so pojasnile lokalne oblasti, so bili v napadu ubiti trije civilisti, vključno z otrokom, več kot deset pa jih je ranjenih, pri čemer je poškodovana tudi bolnišnica. Po navedbah guvernerja regije Vadima Filačkina so morali iz bolnišnice, ki jo je zadela raketa, v druge bolnišnice evakuirati približno 100 pacientov. Filačkin je na omrežju Telegram dodal še, da je še en izstrelek zadel petnadstropno stanovanjsko zgradbo, v kateri je uničenih več stanovanj. Najmanj štiri osebe so poškodovane, od tega dva otroka.

Mesto Selidove, v katerem je pred vojno prebivalo približno 24.000 prebivalcev, je po navedbah ukrajinskih oblasti v zadnjih tednih vse pogosteje tarča ruskih napadov. Tako Kijev kot Moskva sicer zanikata, da bi bili v njunih napadih na cilje, ki se ne nahajajo na frontni liniji, tarča civilisti. Selidove se sicer nahaja vsega približno 20 kilometrov od frontne linije.

Iz obmorskega mesta Odesa medtem poročajo o ruski vodeni raketi, ki so jo v torek popoldne uspeli prestreči, a so razbitine poškodovale dve stavbi. Poškodovanih ni bilo, poroča STA. Ruske zračne sile so na drugi strani prestregle dva ukrajinska brezpilotna letalnika nad rusko regijo Belgorod. Še en dron so prestregli nad regijo Voronež, šest pa nad Črnim morjem.