Svetlolaska s kitkami je prežala na samske moške, ljubila je njihov denar

45-letnica iz Trebnjega je na pretkan način goljufala starejše, največkrat samske moške.

Svet24
Avtor: Svet24 / G.G.
petek, 17. 2. 2023, 09:26


moški, obup
Fotografija je simbolična
Profimedia

»Lisica«, ki ima daljše svetle lase, večkrat spletene v kitke, je doma iz območja Trebnjega. Zdaj je že v priporu, tako da so nove potencialne žrtve na varnem vsaj pred njo. Kako pa so jo policisti izsledili?

Med preiskavo so ugotovili, da je stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi, najpogosteje navezala s pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih. Zvita dama jih je iskala po vsej Sloveniji, celo v domovih za starejše občane in igralnicah. Predstavila se jim je z lažnimi imeni, eno je bilo Renata. Natvezila jim je različne »zgodbice«. Da so njeni otroci bolni in zanje nujno potrebuje zdravila, da se ji je pokvaril avtomobil in bi bila gotovina nadvse dobrodošla. Zbudila je sočutje in srčni moški so ji izročali denar ali pa v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda. Najraje je videla, da ji kupijo iPhone. Ko je dobila želene predmete ali denar, je bliskovito prekinila stike in se na klice ni več odzivala. Po do sedaj zbranih obvestilih je naokrog prinesla štiri moške, ki jih je »olajšala« za več kot 17.000 evrov
Ko so imeli policisti dovolj informacij, so na njenem domu opravili hišno preiskavo. Na podlagi zaseženih predmetov in pregledanih dokumentov domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več.

Policisti so jo spoznali že pred leti, ko je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose, nato pa jih je v navezi še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo objavila posnetek, če ne plačajo.

Policisti pozivajo vse, ki jih osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala, da posredujejo uporabne podatke za kazenski postopek. Te naj sporočijo policistom PP Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se zglasijo na PP Trebnje (Golilev trg 14, Trebnje).