Skladiščnik Slobodan kradel olje, sir, margarino in majonezo; grozi mu pol leta pogojnega zapora

Skupno je izginilo 675 litrov olja Zvijezda, 10 kilogramov sira ABC, 7 kilogramov majoneze Zvijezda in 30 kilogramov margarine Zvijezda. Podjetje je oškodoval za 1457,19 evra.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
četrtek, 7. 3. 2024, 08:05


profimedia-0854209713
Fotografija je simbolična.
Profimedia

33-letni Slobodan se je znašel v kazenskem postopku, ker je okradel podjetje Pik Vrobovec, v katerem je bil zaposlen kot sladiščnik, poroča portal Danica. Po obtožnici je novembra in decembra iz skladišča podjetja v Zagrebu na Ulici Marijana Čavića 1 neskenirano blago zložil na nakladalno rampo in ga odpeljal iz prostorov podjetja. Natančneje: skupno 675 litrov olja Zvijezda, 10 kilogramov sira ABC, 7 kilogramov majoneze Zvijezda in 30 kilogramov margarine Zvijezda. Tožilci so naračunali, da je podjetje oškodoval za 1457,19 evra. Ni pa deloval sam.

Mladi pomagač je vse priznal, sam se branil z molkom

Enega od mlajših sodelavcev je prepričal, da mu je pomagal pri nakladanju neskeniranega blaga. Slobodan se je v preiskavi branil z molkom, mladi sodelavec pa je vse priznal in podrobno opisal njun modus operandi. Pomagal mu je dvakrat, Slobodan pa mu je denar obljubil, ko bo nakradeno blago prodal. Kakor koli. Slobodanu grozi šest mesecev pogojnega zapora in plačilo odškodnine nekdanjemu delodajalcu, saj so ga odpustili. Zdaj ima svoje podjetje.