Seksi didžejka z umetniškim imenom De Xenia osvaja svetovno tržišče

Seksi Slovenka, ki je poleg kariere didžejke že leta tudi uspešna osnovnošolska učiteljica, tudi letos ne počiva. Ne samo, da je imela pozimi kar nekaj nastopov po smučiščih, kasneje se je odpravila v Španijo, načrtuje Kitajsko, vmes pa je poskrbela za avtorsko pesem in zanjo posnela tudi vroč videospot.

Svet24
Avtor: Svet24 / N.S.
petek, 26. 4. 2024, 20:33


DE XENIA (osebni arhiv) (5)
Svoj techno singel z naslovom Body je opremila tudi z videospotom.
Osebni arhiv

Naslov nove pesmi je Body, seksi Slovenka pa poudarja, da je ženska vsekakor veliko več kot le njeno telo, in to z dosežki doma in v tujini dokazuje tudi sama. Didžejka z umetniškim imenom De Xenia osvaja tudi svetovna tržišča, po Evropi in Tajski zdaj napada še kitajski trg. Za številne didžeje je povabilo na Kitajsko življenjska želja – De Xenia ga je prejela po nepozabnem nastopu v Space Plusu, največjem klubu v Bangkoku, kjer so jo opazili svetovno poznani agenti. A ta želja se uresniči le redkim, ki imajo tako privilegij stopiti na odre klubov, kjer se posluša popolnoma drugačna glasba. »Trenutno sem v procesu pridobivanja delovnega vizuma za Kitajsko, kar je zelo kompleksen postopek, agencija pa medtem že opravlja razgovore z večjimi klubi na Kitajskem, ki bodo znani v kratkem,« je za zdaj še skrivnostna Ksenija.

 »ŽENSKA JE VELIKO VEČ KOT SAMO NJENO TELO«

Kseniji je uspelo predvsem s trdim delom, ki vključuje veliko discipline in fokusa, saj še vedno opravlja poklic učiteljice, ob tem pa pridno nastopa, snema svoje sete za predvajanje na več slovenskih in tujih radiih ter izdaja avtorske skladbe pod okriljem Overtuned Records, kjer je nazadnje izšel techno singel Body. De Xenia ga je opremila tudi z videospotom. Pravi, da ima singel močno sporočilo: ženska je veliko več kot le telo.

Posebno čast je naša didžejka doživela, ko si je nedavno delila oder z globalno ikono med didžeji, Mikom Williamsonom, na prestižnem Ultra countdownu v Bratislavi.
Posebno čast je naša didžejka doživela, ko si je nedavno delila oder z globalno ikono med didžeji, Mikom Williamsonom, na prestižnem Ultra countdownu v Bratislavi.
Osebni arhiv

TUJINA KOT VELIK DOSEŽEK, A NA SLOVENIJO NE POZABI

Kljub osupljivim dosežkom na globalni ravni De Xenia ostaja zvesta Sloveniji, kjer ravno te dni poteka njena vseslovenska turneja in jo lahko vidite po različnih krajih. »Slovensko občinstvo me vedno znova pozitivno preseneti, saj se z veseljem zbere na mojih nastopih; zares uživam v njihovi podpori. Sploh so nepopisni občutki, ko me najzvestejši oboževalci spremljajo tudi v tujino; to sem najbolj občutila na Kronplatzu, v Italiji, ko so na mojem nastopu prevladovali Slovenci. Občinstvo je zame zares velikega pomena, zato si z veseljem vzamem čas za fotografiranje, avtograme in nekaj besed, tako v živo kot na družbenih omrežjih. Sploh pa je zame cilj, da jih začutim in osrečim z glasbo,« pove energična didžejka. Veliko se mudi tudi v Evropi; prav te dni se je vrnila iz Španije, kjer je kot zvezda nastopila v zelo poznanem klubu Queen, pred tem pa je med drugim (tudi Slovence) razveseljevala v italijanskih Dolomitih, od koder je dobila navdih za svoj najnovejši remiks Bella Ciao.

Učiteljica Ksenija Filipič se zvečer prelevi v vročo didžejko De Xenio, ki počasi osvaja svet.
Učiteljica Ksenija Filipič se zvečer prelevi v vročo didžejko De Xenio, ki počasi osvaja svet.
Osebni arhiv