Savina Atai sporočila, ali bo postala mama ali ne

Mojstrica obrazne joge in duhovna prebujevalka se je odločila javno naznaniti, kaj sta z ameriškim soprogom Garretom Maxwellom, strokovnjakom za promocijo knjig, odločila glede starševstva.

Svet24
Avtor: Svet24 / P.K.
ponedeljek, 20. 2. 2023, 14:44


Savina Atai in Garrett
Savina Atai in Garrett. Savina pravi, da njena vrednost ni pogojena s tem, ali bo mama, ali ne.
Osebni arhiv

V občutljivem zapisu na družbenih omrežjih je dejala, da se je z idejo o ustvarjanju družine ukvarjala veliko in to že kot najstnica. "Že takrat sem se zaobljubila, da nikdar ne bom imela otroka, da bi z njim karkoli reševala. Ali da bi od otroka pričakovala, da karkoli zapolni, ali aktivira v meni," so njene besede.

Biološka ura tiktaka

Povedala je, da je stara 42 let, kar razume kot ‘zdaj ali nikoli’ čas, čas dokončne odločitve. "Čeprav sva se z Garrettom odločila, da ne bova imela otrok, sem se v tem ‘zdaj ali nikoli’ času nekajkrat vprašala, od kje iz moje strani je prišla ta odločitev. Iz slabih izkušenj v otroštvu? Iz strahu, kaj bo s svetom? Iz strahu, kako bo moje poškodovano in komaj sestavljeno telo, to preneslo? Ali iz resničnega miru in pravilne izbire," so vprašanja, na katera je iskala odgovore.

Na koncu je, kot zapiše, sklenila, da njena vrednost ni pogojena s tem, ali bo mama, ali ne. "Z ničemer ne sme biti, če želim biti doprinos svetu. Iz te notranje stabilnosti, pa lahko izbiram. In doprinašam. Ter ne glede na izbiro – utelešam svojo materinsko energijo," je delila svoje misli.