Poslovila se je izjemna koroška zdravnica

V sredo je umrla prim. mag. Marija Cesar Komar, dr. med. »Pionirka bolečinske medicine,« je zapisala njena nekdanja »vajenka«.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 22. 2. 2024, 18:31


cesar_komar1
Marija Cesar Komar
Šimen Zupančič

Leta 2018 so kolegice v reviji Jana v uvodu v intervju z Marijo Cesar Komar zapisale: »Je anesteziologinja, že dolgo pa se ukvarja tudi z lajšanjem bolečin. Uporablja različne metode, tudi akupunkturo, ki jo je študirala na Akademiji tradicionalne kitajske medicine v Pekingu.

Včeraj je Marija Cesar Komar umrla. »Danes je zelo slab dan. Danes je umrla moja mentorica, prečudovita zdravnica do konca posvečena medicini, lajšanju bolečine ... prim. mag. Marija Cesar-Komar dr. med - algologinja, akupunkturologinja ... pionirka bolečinske medicine. Pogrešala bom njeno čezmejno energijo, nasmeh in ljubezen do sočloveka. Velika učiteljica, velika zdravnica, velika mentorica, velika, velika ženska, velika duša in ogromno srce. Draga Maja, počivaj v miru. Tvoj nasmeh, energijo in voljo do življenja ne bom nikoli pozabila. Nadaljujem kot zdravnik in človek po tvoji poti …,« je na družbenem omrežju Facebook včeraj zapisala Božena Jerkovič Parač, dr. med. spec. anast., reanim. in perioperativne intenzivne medicine, ki je žalostno vest delila z uporabniki družbenih omrežij.