Ponedeljkov mrk se zgodi na najvišji stopnji moči

Osmi april 2024 prinaša popolni sončni mrk v znamenju ovna. To je eden najmočnejših kozmičnih dogodkov v letu in bo oblikoval pot, po kateri bomo hodili prihodnjih 18 mesecev.

Svet24
Avtor: Svet24 / Tanaaz
sobota, 6. 4. 2024, 19:40


mrk
/
AdobeStock

Mrki so vedno zelo transformativni časi in ta mrk, ki je popolni sončni mrk, je na najvišji stopnji moči.

Sončni mrk vedno pade na mlado luno, tako da si lahko to predstavljate kot prenapolnjeno, super aktivirano, super intenzivno mlado luno.

Sončev mrk mlade lune

Mlade lune predstavljajo začetek novega cikla, zato ta sončni mrk poveča to energijo, odpre vrata, očisti poti in nas spodbudi, da se premaknemo v novo smer. Dejstvo, da ta sončni mrk pade v ovna, vse samo še poveča, saj je oven znamenje novih začetkov.

Pričakujte, da se vam pod tem mrkom odprejo nove informacije, nov način bivanja ali nova pot. Ker je ta mrk tako močan, je to novo priložnost ali začetek mogoče opaziti celo mesec dni po tem, ko ta mrk doseže svoj vrhunec.

Mogoče je tudi, da ta sončni mrk sproži nov način bivanja, ki nato spremeni smer ali potek vašega življenja. Morda se bo sprva zdelo subtilno, a ko se boste ozrli nazaj v ta čas, boste lahko videli, koliko se je premaknilo in preoblikovalo v tem mesecu.

Medtem ko so energije mrka subtilne, so včasih lahko glasne. Pod tem mrkom nas lahko pozdravi presenetljiva priložnost ali odprta vrata, ki nas popeljejo na nepričakovano pot.

Rečeno je, da mrki prinašajo usojene dogodke, ki nas premaknejo v višje stanje zavesti, zato zaupajte temu, kar poteka, in poskušajte dovoliti, da vas vodijo, namesto da poskušate nadzorovati.

Mrk in določitev namer

Medtem ko sončni mrki po navadi vznemirjajo usojene dogodke in nas postavljajo tja, kjer moramo biti, lahko to energijo uporabimo za določanje namenov in uveljavljanje naših soustvarjalnih sposobnosti.

Smo soustvarjalci tega vesolja, zato je lahko sestavljanje seznama namenov in izpostavljanje tega, kar želimo pritegniti, močna vaja pod temi energijami mrka.

Ponedeljkov ovnov sončni mrk je tudi mrk severnega vozla, kar pomeni, da je njegova energija zakoreninjena v prihodnosti. Je mrk za pogled naprej in sprejemanje spreminjajočih se časov. To ni čas za pogled nazaj ali premlevanje preteklosti, to je čas za pogled naprej in ogled potenciala novega poglavja.

To bo vredno imeti v mislih, ko gre za ustvarjanje vaših namenov. Poskusite jih narediti sveže in nove. Poskusite ne zahtevati istih stvari, ampak poiščite nov način za pristop k temu, kar si želite. Potisnite se iz območja udobja in sanjajte veliko!

Ker je energija okoli tega sončnega mrka tako močna, boste imeli dovolj časa, da določite svoje namere. S to energijo lahko delate še nekaj tednov po tem, ko mine. Pravzaprav je včasih bolje počakati in videti, kaj je »preneseno«, preden določite svoje namere.

Kiron v ovnu

V času tega mrka imamo Sonce in Luno, pa tudi Venero, Kiron, Eris in retrogradni Merkur v znamenju ovna.

Vse skupaj ustvari močno silovito polje energije ovna, ki nas bo spodbudilo, da stopimo korak naprej, najdemo svoje vodstvene sposobnosti in aktiviramo močnega bojevnika v sebi.

Če se znajdemo v situacijah, ki so težke ali zahtevne, bo ta energija prinesla spodbudo motivacije in samozavesti, ki nam bo pomagala prebroditi našo pot.

Od vseh planetov, ki lebdijo v ovnu v času tega mrka, Kiron izstopa kot eden najbolj dominantnih zaradi svoje bližine Luni ob njenem mlaju.

Kiron je asteroid, znan kot ranjeni zdravilec. Predstavlja naše travme in rane, ki smo jih podedovali iz prejšnjih in sedanjih časov. Te rane so tako globoke, da nas oblikujejo in oblikujejo v to, kar smo. Te rane nas nikoli zares ne zapustijo, temveč ostanejo z nami.

Kiron nas uči, da lahko pridobimo moč, modrost in zdravljenje iz naših ran. Njegova energija nas spodbuja, da na svoje rane gledamo kot na portale moči in učenja, ki vodijo ter pomagajo sebi in drugim.

V mitu o Kironu mu je rana, ker je bil zapuščen ob rojstvu, omogočila, da je našel vlogo učitelja, jasnovidca in zdravilca. Skozi svoje rane je našel svoje darove.

Vsi se lahko povežemo z elementi Kironove zgodbe in pod tem sončnim mrkom to morda čutimo ali se bolj zavedamo, kako ta energija poteka v naših življenjih.

Če ste bili na poti zdravljenja ali ste se srečali iz oči v oči s svojimi ranami, bo ta sončni mrk močan čas, da presežete ter se premaknete na naslednje poglavje vaše poti zdravljenja.

Pod tem sončnim mrkom lahko pridejo na površje rane ali pa se znajdemo v tem, da črpamo moč in modrost iz travm, ki so nas nekoč držale ali zadrževale.

Pod tem mrkom je močna opolnomočujoča energija, ki jo lahko uporabimo, da se porinemo naprej in kar najbolje izkoristimo čas, ki nam je bil dan.