Na plaži za hollywoodske petičneže iz morja izvlekli črn sod z golim truplom

Z zadevo se trenutno ukvarjajo forenzični izvedenci. Truplo so našli v morju ob plaži, ob kateri imata svoja posestva tudi Julia Roberts in Leonardo DiCaprio.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
torek, 1. 8. 2023, 12:10


malibu, plaža
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Do ene od plaž v Malibuju, letovišču za petičneže zahodno od Los Angelesa, je priplaval črn plastičen sod, v katerem se je nahajalo truplo. Sod so po poročanju lokalnih medijev v vodi v eni od lagun že v nedeljo zjutraj našli tamkajšnji delavci. Do obale so ga pripeljali s kajakom. Kot je pojasnil Hugo Reynaga iz losangeleškega kriminalističnega urada, je bil sod »kot kaže pretežak. Niso ga želeli odpreti in so ga pustili na plaži.« V noči na ponedeljek ga je znova odnesla plima, v ponedeljek pa ga je nato nazaj na plažo zvlekel eden od tamkajšnjih reševalcev iz vode. Odprl ga je in poklical policijo. V sodu se je namreč nahajalo golo truplo temnopoltega moškega.

Informacije o primeru so še skope. Kriminalisti zaenkrat še niso izdali nobenih podatkov o identiteti moškega in vzroku smrti. Reynaga je dejal, da zaenkrat še ni znano, kako dolgo se je sod nahajal v morju in predvsem od kod ga je prineslo. Po poročanju ameriških medijev so ga sicer našli na plaži, ob kateri imajo svoja posestva številni hollywoodski zvezdniki, kot sta Julia Roberts in Leonardo DiCaprio. Plaža je bila včeraj ves dan zaprta, saj so se tja zgrnili forenzični izvedenci. Truplo so iz soda odstranili šele v večernih urah, ko so v laboratorij odpeljali tudi sod.