Ivan Gale sporočil, da je ostal brez službe

Zavod za blagovne rezerve je Ivanu Galetu vročil izredno odpoved delovnega razmerja.

Svet24
Avtor: Svet24 / A.S.
petek, 9. 10. 2020, 11:38


ivan gale
"Breposeln," je Gale objavil na facebooku.
Bobo

Žvižgač Ivan Gale je danes na družbenem omrežju Facebook objavil, da je brezposeln: dobil je izredno odpoved delovnega razmerja na zavodu za blagovne rezerve. Kot so na twitterju izpostavili pri portalu Necenzuirano, Gale tako ni upravičen do nobenega odpovednega roka, odpravnine in nadomestila za brezposelnost.

Na zavodu za blagovne rezerve so za STA pojasnili, da je bilo vodstvo zavoda po ugotovljenih kršitvah področne zakonodaje dolžno ukrepati in uvesti postopke zoper tri zaposlene. "Ker so v zvezi s tem sproženi postopki, zadeve podrobneje ne moremo komentirati," so zapisali. 

Spomnimo:

Gale je moral 25. septembra na zagovor k direktorju zavoda Tomiju Rumpfu pred izredno odpovedjo zaposlitve. Po navedbah žvižgača so mu očitali ponareditev poslovne listine "za naročilnico, izdano v sredini aprila". Očitki naj bi se po navedbah POP TV nanašali na naročilnico za logistične storitve Intereurope v vrednosti slabih stotisočakov, ki so dejansko bile opravljene in tudi plačane. 

Galetu naj bi med drugim na Zavodu za blagovne rezerve očitali sklepanje domnevno škodljivih pogodb pri nabavah zaščitne medicinske opreme in neustrezno komunikacijo z mediji.

Žvižgač je že takrat obtožbe zavrnil kot popolnoma neutemeljene in v primeru izredne odpovedi napovedal sodno pot, zoper Rumpfa pa prijavo na Inšpektorat RS za delo in tudi novo kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja šikaniranja.