FOTO: Kaj je v ozadju nedeljske groze v Murski Soboti? Damir naj bi Marsela zabodel več kot 30-krat ...

Policisti so danes pojasnili nekaj, a ne veliko novih podrobnosti o krvavem dogodku, ki se je v nedeljo zvečer odvil v Murski Soboti. Storilca sumijo kaznivega dejanja umora.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
petek, 10. 2. 2023, 11:39


pripor, tujec, umor
48-letnega Damirja S. so včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika.
Jure Zauneker

Kot smo že poročali, je v Murski Soboti v nedeljo zvečer 48-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je na začasnem delu Sloveniji, z ostrim predmetom hudo poškodoval 26-letnika z območja Upravne enote Murska Sobota. S kraja je zbežal, a so ga policisti malo pozneje izsledili in ga pridržali, zaradi poškodb pa je pristal v bolnišnici. 26-letnik ni imel te sreče, zaradi hudih poškodb je umrl na kraju dogodka. Policisti so bili v ponedeljek z informacijami skopi, saj je bila preiskava šele v začetni fazi.

Primer naj bi presunil tudi vsega vajene preiskovalce.
Primer naj bi presunil tudi vsega vajene preiskovalce.
Jure Zauneker/Vestnik.si

Več podrobnosti je medtem izbrskal lokalni portal Vestnik.si, kjer so navedli, da je jeklo vihtel 48-letni Damir S. iz Tuzle, ki je po pobegu zaradi poškodb omagal na avtobusni postaji in se nato zatekel na parkirišče stanovanjskih blokov v Vrtni ulici. Ko so ga aretirali, je zaradi ureznin ter vbodnih ran na vratu in rokah potreboval zdravniško pomoč. Policisti so ga včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil 30 dni pripora. Osumljen je umora 26-letnega Marsela H. iz Kroga, a se je po informacijah portala branil z molkom oziroma izjavo, da se krvavega dogajanja ne spomni. Pokojni in osumljeni sta sicer bivala v isti večstanovanjski zgradbi, v kateri se je odvil tudi zločin. Vestnik.si še poroča, da so policisti truplo 26-letnika, na katerem naj bi bilo najmanj 30 vreznin in vbodov, našli v njegovem stanovanju, primer pa naj bi presunil tudi vsega vajene preiskovalce. Policija Damirja, ki je bil zaposlen kot strojnik v enem od gradbenih podjetij, še ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivega dejanja z znaki nasilja.

Storilec se je zatekel na avtobusno postajo.
Storilec se je zatekel na avtobusno postajo.
Jure Zauneker/Vestnik.si

Z nekaj več informacijami je na današnji novinarski konferenci postregel vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota Robert Roudi, a je bil tudi on danes precej skop. Potrdil je, da sta bila storilec in žrtev soseda, poškodbe, ki jih je utrpel 48-letnik, pa so nastale med napadom. Kriminalisti motiva za ta krvav zločin še vedno ne poznajo. Roudi je še pojasnil, da so v fazi zbiranja obvestil opravili več kot 40 razgovorov, a vse kaže, da neposrednih prič dogodka ni.

Necenzurirano prenos
26-letnik je umrl na kraju dogodka.
Jure Zauneker/Vestnik.si