Ronaldo uživa bizaren nivo privilegijev: zasebni nakupovalni center, oboroženo spremstvo...

Slavni nogometaš je deležen ugodnosti, ki so v nekaterih delih v nasprotju z zakoni, ki veljajo za ostalo Savdsko Arabijo.

Svet24
Avtor: Svet24 / E. J.
ponedeljek, 9. 1. 2023, 10:44


ronaldo
Ronaldo in Georgina nista poročena in čeprav po šeriatskem pravu zato ne smeta bivati skupaj, tudi v hotelski sobi ne - jima bodo tokrat pogledali skoti prste, kot menda storijo v primeru večine neporočenih tujcev.
profimedia

Ekstravagantno bogastvo, s katerim se lahko pohvalijo arabske države, marsikoga pušča brez diha: sodobna smučišča, zgrajena pod zemljo, pod puščavo; umetni otoki, nebotičniki v oblakih... Je pa ta isti arabski svet - s poudarkom na Savdski Arabiji, v manjši meri Združenih arabskih emiratih in celo Katarju - znan tudi po zelo strogem šeriatskem pravu. Moški ne more živeti z žensko, če ni njegova žena ali najbližja krvna sorodnica (mama, sestra...). Vse ženske morajo nujno imeti pokrivalo za glavo, pa tudi dobršen del telesa. Razgaljena ramena in celo noge malo nad gležnji so prizori, ki so zakonsko prepovedane, kazni pa drakonske.

Sklenil je neverjetno pogodbo.
Sklenil je neverjetno pogodbo.
profimedia
Razen, če vam je ime Cristiano Ronaldo, ki je podpisal pogodbo s savdskim Al Nassrjem do poletja 2025 za pol milijarde evrov - neto! Poleg tega pa bo med bivanjem v največji monarhiji v Perzijsko-Arabskem zalivu užival mnogo privilegijev, z njim pa tudi vsa njegova družina. Seznam privilegijev je bizaren in v nekaterih segmentih tudi v nasprotju z zakoni, ki veljajo za preostali del Savdske Arabije. In tudi za tujino, saj niti tujec, ne glede na to, kako mu je ime in kakšen je njegov položaj, ne more, na primer bivati ​​v isti hotelski sobi z žensko, ki ni njegova zakonita žena.

Cristiano je z družino dobil v uporabo 14 milijonov evrov vredno luksuzno vilo v elitnem okrožju prestolnice Savdske Arabije Riad.
Cristiano je z družino dobil v uporabo 14 milijonov evrov vredno luksuzno vilo v elitnem okrožju prestolnice Savdske Arabije Riad.
profimedia
Naselje za bogataše z Zahoda

Cristiano Ronaldo je z družino dobil v uporabo 14 milijonov evrov vredno luksuzno vilo v elitnem okrožju prestolnice Savdske Arabije Riad. Naselje, ki je bilo zgrajeno samo za bogataše z Zahoda, kjer ne veljajo šeriatski zakoni.
Celotna Ronaldova družina ima tudi ekskluzivno zaščitno oboroženo spremstvo. Najeli so elitno zasebno službo, ki skrbi za varnost CR7 in njegove družine 24 ur na dan, 365 dni v letu. Klub mu je dal na razpolago še 5 luksuznih avtomobilov.

V Savdski Arabiji ga obožujejo.
V Savdski Arabiji ga obožujejo.
profimedia
Bizarnosti

Zdaj pa tiste bolj bizarne stvari: ima svoj zasebni supermarket in zasebni nakupovalni center, kjer lahko mirno kupi vse, kar potrebuje, pa tudi njegova partnerka Georgina, s katero seveda ni poročen, a to Savdijcev v tem primeru ne moti, saj se v primeru tujcev oblasti Savdske Arabije načeloma ne vmešavajo v te zadeve, vendar zakon še naprej prepoveduje sobivanje zunaj zakonske zveze. 

Restavracija v hotelu je odprta samo zanj in za njegovo družino.
Restavracija v hotelu je odprta samo zanj in za njegovo družino.
profimedia
Na voljo so mu tri osebne restavracije. V vsakem trenutku, podnevi ali ponoči, lahko Cristiano Ronaldo izbere, kaj želi jesti, in to mu bo takoj pripravljeno in postreženo.

V vili naj bi imel tudi olimpijski bazen za plavanje, in ker sloviti Portugalec rad trenira, so v klubu poskrbeli, da so mu zagotovili maksimalne pogoje za pripravo na tekme: tako ima blizu doma dve nogometni igrišči, igrišče za košarko in dve najsodobneje opremljeni telovadnici.

Trenuten doma Ronalda v Savdski Arabiji.
Trenuten doma Ronalda v Savdski Arabiji.
profimedia
In ker vilo Cristiana Ronalda še prenavljajo, ta z družino: tremi otroki,  Cristianom mlajšim ter dvojčkoma Evo in Mateom ter seveda Georgino začasno živi v najbolj luksuznem hotelu v Riadu. Za desetdnevno bivanje v hotelu, dokler mu ne uredijo vile in ne postavijo zaves, ki jih je izbrala Georgina, bo klub Al Nassr plačal 280.000 evrov za namestitev v hotelu.