V Celju tolpa nasilnežev napadla pripadnike klana poznanega celjskega razpečevalca droge

V enem od celjskih lokalov je nedavno skupina devetih oseb v večernih urah napadla varnostnike. Poškodovali so tudi inventar na terasi lokala.

Svet24
Avtor: Svet24 / G.G.
sreda, 15. 2. 2023, 09:25


zasežene palice. pištole
Zasežene palice in pištole.
PU Celje

Policisti so jim prišli na sled, zbrali so dovolj informacij, da so lahko prejšnji teden opravili hišne preiskave na dveh lokacijah v Celju. Zasegli so pištoli z naboji, več palic, električnih vodnikov in bokser. Obstaja namreč sum, da so bili ti predmeti pridobljeni s kaznivim dejanjem.

Zasežena pištola
Zasežena pištola
PU Celje

V preiskavi so odkrili še, da so osumljeni konec oktobra lani na terasi nekega gostinskega lokala napadli in hudo poškodovali 30-letnega moškega. Po naših informacijah so napadli pripadnike klana poznanega celjskega razpečevalca droge Muhe Amidžiča - Harija.

Dva izmed te tolpe sta osumljena še ropa. Novembra lani sta na Mariborski ulici v Celju napadla 23-letnika in mu ukradla denarnico, poroča Policijska uprava Celje.

Policisti so našli tudi ukradene električne vodnike.
Policisti so našli tudi ukradene električne vodnike.
PU Celje

Zoper deveterico se je nabrala pisana paleta kaznivih dejanj (nasilništvo, poškodovanje tuje stvari, grožnje, rop ter sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje). Štiri osumljene, državljane Slovenije, BiH in Srbije stare 20, 21, 49 in 50 let, so v času preiskav odvzeli prostost, za dva pa so policisti predlagali, da ju izženejo iz Slovenije.