Lov za 26-letnim ubežnikom v avtu se je končal na razmočenem travniku

Policijska patrulja je 26-letnega divjaka za volanom opazila v Vojniku, lov za ubežnikom pa se je končal na razmočenem travniku tik pred Dobrno.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
torek, 16. 4. 2024, 13:55


slovenska policija
Fotografija je simbolična.
Jure Zauneker/Vestnik.si

Policista sta kršitelja, ki je imel med drugim na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu, zaznala na območju Vojnika. Ko je zapeljal na parkirišče trgovine, sta nameravala z njim izvesti postopek, vendar ju je obvozil, trčil v eno od tam parkiranih osebnih vozil in odpeljal v smeri Višnje vasi.

"Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestno prometne predpise. Med drugim ni upošteval semaforjev, ogrožal pešce na prehodih za pešce, vozil z neprilagojeno hitrostjo, vozil po levi strani vozišča, z vožnjo ogrožal delavce, ki so na relaciji proti Dobrni urejali vozišče ter ogrožal nasproti vozeče voznike," pojasnjujejo na celjski policijski upravi.

"Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in z vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa z vozilom obstal na razmočenem travniku; 26-letniku smo vozilo zasegli, njega pa kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, in sicer po tretjem odstavku 324. člena KZ-1," so še dodali.