Popravek: Vrtovčeva desna roka želi biti šef državne energetike

Od Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) smo v zvezi s prispevkom Vrtovčeva desna roka želi biti šef državne energetike, ki je bil objavljen 15. novembra, prejeli zahtevo za objavo popravka. Objavljamo ga v celoti, kot smo ga prejeli.

Avtor: Uredništvo
sobota, 4. 12. 2021, 15:55


20210902-01079859
Prvi favorit za enega ključnih položajev v energetiki je Blaž Košorok, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo iz vrst SDS.
STA

Ne drži informacija, da je HSE precejšnje količine električne energije, ki jo proizvajajo njegove družbe, prodal že v prvih mesecih leta, še preden so se cene na mednarodnih trgih močno podražile, in da so hkrati v HSE čakali z nakupi emisijskih kuponov, ki jih potrebujemo zaradi proizvodnje električne energije iz TEŠ, zaradi česar naj bi bilo trgovanje HSE slabo. Dejstvo je namreč, da v HSE že vrsto let sledimo z vidika tveganja obvladljivi strategiji sočasnega terminskega zaklepanja cen električne energije in emisijskih kuponov za prihodnja leta. Tako je bila tudi večina predvidenih proizvodnih količin električne energije za letošnje in za naslednje leto terminsko prodana že v predhodnih letih in ne letos. Letošnja nihanja cen električne energije in emisijskih kuponov torej na letošnje poslovanje družb skupine HSE nimajo in ne morejo imeti bistvenega vpliva.

mag. Petja Rijavec

Strokovna sodelavka za korporativno komuniciranje skupine HSE