Popravek: Koliko stane direktorski stolček na Pošti Slovenije

Od Pošte Slovenije smo v zvezi s prispevkom "Koliko stane direktorski stolček na Pošti Slovenije" prejeli zahtevo po objavi popravka. Objavljamo ga v celoti, kot smo ga prejeli.

Avtor: Uredništvo
petek, 25. 3. 2022, 16:00


tomaž-kokot
Tomaž Kokot, generalni direktor Pošte Slovenije
Pošta Slovenije

Pošta Slovenije zavrača navedbo v članku "Koliko stane direktorski stolek na Pošti Slovenije", da je večina odvetniških pogodb povezana z imenovanjem novega vodstva. Večina odvetniških pogodb je povezana z drugimi pravnimi svetovanji in zastopanji Pošte Slovenije, in sicer na področjih gospodarskega in civilnega prava ter regulacije poštnega sektorja. Omenjeni znesek predstavlja le okvirno vrednost za to in prihodnja leta, pri čemer Pošta Slovenije kot naročnik ne zagotavlja, da bo odvetniške/svetovalne storitve v navedenih vrednostih sploh naročila.

Neresnične so tudi navedbe, da je nadzorni svet naročal dodatna pravna mnenja glede imenovanja generalnega direktorja, saj je strokovni del postopka opravila kadrovska agencija, kar je pogosta praksa pri tovrstnih postopkih tudi v drugih družbah oziroma nadzornih svetih. Nadzorni svet ni naročal nobenih storitev pri odvetniških družbi Matoz, prav tako ne pri odvetniški družbi Neffat. Nadzorni svet v nobenem primeru ne naroča storitev, ki niso nujne za poslovanje in odločanje, saj je dolžnost članov nadzornega sveta, da ravnajo skrbno in vestno ter v korist družbe, ki jo nadzirajo.

Ne drži, da generalni direktor samostojno sprejema odločitve o izboru odvetniške pisarne ali druge odločitve. V skladu z aktom o ustanovitvi družbo namreč zastopata dva člana poslovodstva skupaj.

S spoštovanjem

Ana Sešek

direktorica Marketinga in korporativnega komuniciranja