Logar je ponižni sluga dona iz Grosuplja #kolumna

Anže Logar je politik, ki je podpiral fašistični pohod nad lastno domovino. Če bo ustanovil stranko in z njo prišel v parlament, med njo in SDS ne bo nobene razlike.

Avtor: Ford Perfect
nedelja, 4. 6. 2023, 05:55


Anže Logar in Eva Irgl
Plašč nevidnosti je edini razlog, zakaj Anže Logar sploh kje kotira. Vsebinsko praznino je nadomestil z nasmeškom. Na fotografiji s poslanko SDS in soustanoviteljico društva Evo Irgl.
Primož Lavre / M24

"Večina prevladujočih medijev v Sloveniji je bila ustanovljena v času nekdanjega komunističnega režima. Celo v poznih devetdesetih so bili glavni uredniki nekdanji člani UDBE, ki si je sloves utrdila s pregonom in mučenjem številnih političnih nasprotnikov nekdanjega režima."

(diplomatska depeša zunanjega ministrstva Slovenije v času, ko je bil Anže Logar zunanji minister)

Vrabci pri Velenjskem jezeru čivkajo, da je Anže Logar ustvaril novo društvo. Nekdanji kandidat za predsednika države, sedanji poslanec SDS in podpredsednik stranke SDS ter minister za zunanje zadeve v tretji vladi Janeza Janše je odprl platformo sodelovanja za največje strokovnjake. Pogovarjali se bodo o vsem, tabu tem ne bo.

Po namenu platforme sodeč bi združil strokovnjake vseh vrst, ki bodo pripravljali predloge, platforma jih bo predstavila vladi. Če se vlada z njimi ne bo strinjala, jih bodo predstavili opoziciji, s katero bi sodelovali. Pri kreiranju pravi, da iščejo nordijski model, kjer bi iskali stične točke in na njih sodelovali. Prav kultura strpnosti, dialoga in sodelovanja naj bi bila za projekt bistvenega pomena, saj da želijo oblikovati Slovenijo, ki bo temeljila na dialogu, strpnosti in iskanjem najboljšega, kar je v vseh nas.

Anže Logar ni popularen zaradi svojih dejanj. Ustanovitev društva prodaja kot pogumno dejanje, čeprav za to ni potrebno nič več kot izpolnjevanje nekaj obrazcev na upravni enoti. Njegovega ministrovanja pri Janezu Janši se ne spominjamo kot časa prodorne diplomacije, pogajanj, dosežkov, iniciativ ali pogajanj, ne. Njegovo ministrovanje v času agresivnega uničevanja slovenske državnosti lahko opišemo z besedo "neviden«.

Preberite še:
Sedem dejstev o projektu Anže Logar, ki jih morate vedeti

V projektu Anže Logar so vidni številni prstni odtisi prvaka SDS.
V projektu Anže Logar so vidni številni prstni odtisi prvaka SDS.
STA

Kje je bil Logar, ko smo ga najbolj potrebovali?

Ko smo bili v epidemiji Covida in smo potrebovali zunanjega ministra, da bi nam zagotovil zunanje partnerje za prepotrebna zdravila in opremo, Logarja ni bilo na vidiku. Delo sta, vsaj uradno, opravljala notranji minister in predsednik vlade, občasno je lonček pristavil tudi gospodarski minister.

Ko smo med valovi epidemije zajemali sapo in ponovno odpirali zaprte meje, je bil Logar v pisarni in zalival fikus. Njegov resor ni naredil ničesar, le kak intervju tu in tam smo imeli čast videti. Ko je prišel nov val epidemije in bi smo bolj kot kdajkoli prej potrebovali sodelovanje s sosedi in svetom, je bil Logar doma, na varnem in nikoli pred kamerami. 

Ko so ruske čete napadle Ukrajino, je bil Logar tiho in šepetal, kakšno nevarnost nam predstavljajo ruski agentje v vrstah opozicije. Na mednarodnem parketu ga ni bilo, ker je prostor odstopil partijskemu vodji in predsedniku vlade. Mimogrede, omenjena "proruska vlada" je pred kratkim dobila ukrajinska državna odlikovanja za vso pomoč državi v vojni.

Ustanovna seja Platforme sodelovanja. Od leve: Igor Masten, Matej Avbelj, Sašo Polanec in Anže Logar.
Ustanovna seja Platforme sodelovanja. Od leve: Igor Masten, Matej Avbelj, Sašo Polanec in Anže Logar.
Primož Lavre / M24

Logarjev plašč nevidnosti - in vsebinske praznine

Plašč nevidnosti je edini razlog, zakaj Anže Logar sploh kje kotira. Vsebinsko praznino je nadomestil z nasmeškom in govori o sodelovanju, medsebojnem spoštovanju, pravni državi in še marsičem. O svojih dejanjih bi raje molčal, tistih nekaj res ni laskavih.

Dokler je bil na položaju ni niti z besedo kritiziral poraznega stanja sistema ali dvignil mezinca, da bi upočasnil uničujoč pohod fašizma. To bi bilo dejanje poguma, skrivanje v luknji in srkanje državnega seska so bila dejanja pogoltnega strahopetca.

Vprašanje je ali ima Anže Logar toliko poguma, da si upa vzpostaviti svoje društvo, brez da bi mu to predhodno dovolil predsednik stranke. Še večje vprašanje je ali ima dovolj pameti, da bi prišel na tako idejo. Sam menim, da mu jo je nekdo sugeriral, vsi vemo kdo.

Toda največje vprašanje je, ali sploh ve kaj obljublja. Besede imajo pomene in medsebojno spoštovanje ni laganje o političnih nasprotnikih in metanje vladi polen pod noge, da bi čim manj učinkovito služila državljanom, ni sodelovanje. Anže Logar je visok predstavnik stranke uničenja in politik, ki je podpiral fašistični pohod nad lastno domovino. Je politik, ki ne sodeluje v procesih dogovarjanja in sodelovanja. Sej državnega zbora se ogiba in na njih dela tisto, kar najbolje zna: igra sobno rastlino.

Preberite še:
Kaj Bratušek in Han pozabljata, ko delata novo Adrio

Med ustanovnimi člani društva je tudi Mark Boris Andrijanič, minister za digitalizacijo v Janševi vladi.
Med ustanovnimi člani društva je tudi Mark Boris Andrijanič, minister za digitalizacijo v Janševi vladi.
Primož Lavre

Satelit SDS pod okriljem "stroke"

Društvo Sodelovanje resnično želi sodelovati, toda ne v korist Slovenije ali njenih državljanov. Gre za projekt ponižnega sluge grosupeljskega dona, ki ima dovolj lep nasmešek, da mogoče lahko doseže kakšnega novega volivca.

Društvo bo okoli sebe zbralo angažirance z nekimi nazivi. Tem članom bodo dali predloge, po katerih bi državo preuredili tako, da bi služila njihovim finančnim botrom in rimokatoliški cerkvi, tako imenovani 'strokovnjaki' bodo predloge predelali v strokovni jezik in jih naredili laikom nerazumljive. Nato bodo zavrnitev teh predlogov prodajali kot razlog, zakaj voliti njih, saj da vlada ne spoštuje tako imenovanih 'strokovnjakov'.

Nekaj mesecev pred volitvami se bodo nadgradili v stranko, saj da jih vlada ne posluša in druge izbire nimajo. Sodelovali bodo - ponovno kot stranka nevidnosti. Če pridejo v parlament, med Platfortmo in SDS ne bo nobene razlike. Poslanci bodo delovali kot eno in skupaj bodo trdili, da se borijo za nas.

Njihove dolgove bomo spet plačevali mi.

O avtorju:

Tako imenovani strokovnjak in prisilni prostovoljec, ki se trudi, da vsaj njegovi delajo dobro. Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov in pogroma portalov tovarne zlobe.

Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.