Zakaj ima Anže Logar mir pred propagandnim aparatom SDS

Na naslednjih volitvah mora biti Anže Logar drugi najboljši in tako zagotoviti Prvemu demokratično zmago, s katero nas bo potem demokratično vodila njegova volja in beseda.

Avtor: Ford Perfect
nedelja, 13. 10. 2024, 05:55


1679407801-i-anze-logar-pl001-1679407679997
Kaj bo naredil Anže Logar?
Primož Lavre

"Naš cilj so predčasne volitve!" - Janez Janša v letih 2009, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2022, 2023 in 2024

V največji opozicijski stranki je nekaj zašušljalo, v drevju zašumelo. V bičevju je počilo, žabe so nehale regljati in slavčki ne pojejo več slavospevov.

Anže Logar, drugouvrščeni na tekmovanju za župana Ljubljane, drugouvrščeni na dirki za predsednika države, drugi na rednih letnih taborih za Vodjo stranke, nekdanji minister in sedemkratni zmagovalec velike nagrade Nova24 za najlepši nasmešek je izstopil iz druge največje parlamentarne stranke. Še nagrade so mu pobrali. Prav res, tudi njegov nasmešek je po novem bil ves čas šele drugi najlepši.

Novo pot si bo Logar začrtal sam, a z misijo. Na naslednjih volitvah mora biti drugi najboljši in tako zagotoviti Prvemu demokratično zmago, s katero nas bo potem demokratično vodila njegova volja in beseda. Če komu kaj ne bo všeč, bo to zato, ker je komunistični odpadnik in kot tak čisto sam kriv.

Preberite še:
Anže Logar je pot do nove Janševe vlade

Če bi šel Logar res na svoje, bi ga desnosučni medijski aparat raztrgal

Odgovor na vprašanje, ali gre tu za kak manever, dogovor ali dejanski konflikt, lahko poda kratek pregled desnosučnega medijskega aprata. Aparat, ki vsakega nasprotnika desnice živega raztrga, ker se je drznil usekniti v rabljen robček, je postregel le s suhoparnim poročilom, kako je Logar "zapustil" stranko in kako sta si s Prvim zaželela uspeha. Da bo moral Logar povrniti stroške kampanje in ga pozivajo, naj vrne poslanski mandat, je pač obvezna predstava za javnost.

Kdo verjame, da se Anže Logar o ključnih odločitvah ne posvetuje z Janezom Janšo oziroma ga prej vsaj povpraša za mnenje.
Kdo verjame, da se Anže Logar o ključnih odločitvah ne posvetuje z Janezom Janšo oziroma ga prej vsaj povpraša za mnenje.
Primož Lavre

Vseeno tempiranje tega "izstopa" poda nekaj uporabnih informacij. Da gre za manever, s katerim si Prvi želi ponovno osedlati Slovenijo, je jasno, toda tega ne more narediti kadarkoli. Logar je bil nekoč cvet naslednje generacije slovenske desnice. Po drugem mestu na volitvah za župana Ljubljane leta 2018, s fenomenalnim rezultatom skoraj 30 odstotkov (leta 2022 je njegov strankarski kolega dobil manj kot tretjino tega) in po drugem mestu na predsedniških volitvah 2022 s 46 odstotki se je cvet odprl in začel brsteti poganjke v obliki Platforme sodelovanja.

To brstenje so v zadnjih dveh letih napadle listne uši. Cvet usiha in se suši, njegova najboljša leta so za njim. Morda je nekoč v njem bila prihodnost, toda odkar je pompozno odkolesaril iz Mladike in ponovno postal navaden državljan, je vse bolj jasno, da so cvetlice morda res zelo lepe in čudovito dišijo, toda naše prihodnosti vseeno nočemo zaupati šopku forzicij v človeški podobi.

Preberite še:
Janša v ovčji koži dela veliko koalicijo, Pirc Musar pa si želi biti Macron

Gre za čas, slavo in plačilno listo

Program "povezovali bomo in ne izključevali" je vsebinsko resnično tak, kot bi ga pričakoval od forzicij. Ciklamam bi uspelo spisati precej bolje in še v verzih bi bilo. Glede na to, del katere vlade in katerega sistema je bil Anže Logar, kako je deloval kot minister in kot drugi mož ene največjih strank v parlamentu, pa ne bo prepričal niti marjetic.

Janša ne bo nikoli odpustil Gregorju Virantu, da je predčasno prekinil njegov drugi mandat.
Janša ne bo nikoli odpustil Gregorju Virantu, da je predčasno prekinil njegov drugi mandat.
Nebojsa Tejic

Jasno je, da minister v vladi, ki je iz posebne skupine za obvladovanje epidemije respiratornega virusa odstranila strokovnjake za nalezljive bolezni in jih nadomestila s torakalnimi kirurgi in specialistom za droge, nikoli ni imel resnega namena pomagati državi. Gre za osebne koristi, za čast, slavo in plačilno listo, ki je mnogokratnik plače za nekoga z njegovimi sposobnosti v realnem sektorju. Kdor lahko kot svojo najboljšo poklicno kvalifikacijo navede, da je lep kot šopek, bo tudi plačan enako kot šopek rož.

Manever Logar se je napovedoval že od masakra, ki ga je desnica doživela spomladi 2022. Desničarske vlade, ki nam je dobri dve leti krojila usodo, marsikomu so jo s svojo nesposobnostjo v času epidemije tudi zapečatili, v Sloveniji nočemo več. To smo povedali jasno in glasno na vsakih državnozborskih volitvah v zadnjih dveh desetletjih. Zato si ta stranka v opoziciji vse od leta 2008 dalje na vse kriplje trudi, da bi preprečila učinkovito delovanje vseh drugih vlad, kar je eden od razlogov za vedno slabšo konkurenčnost države na mednarodnem nivoju.

Preberite še:
Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

Sodelovanje "z vsemi", torej s skrajno desnico in nikomer drugim

Nihče ne more učinkovito voditi države, če ima neprestano opravka s politično motiviranimi stavkami, nenormalnimi zahtevami, izsiljevanjem in interpelacijami, ker nek minister ni pogledal levo in desno, preden je šel čez cesto. Ker smo kot ljudstvo neomajani, nas morajo peljati naokoli, vsakič znova z isto vižo. Dobesedno.

Na novo ustanovljena instant stranka brez vsebine, ki jo vodi bivši minister nekdanjih vladarjev, ki bi sodelovala "z vsemi", kar pomeni s skrajno desnico in nikomer drugim, je precej daleč tudi od viže iz 2011, takrat z Virantom v glavni vlogi. Zdaj bi to vlogo prevzel Logar. Le da je Virant še deloval kot precej sposoben minister in vodja stranke, Logar pač ne.

Sposobni ljudje tako greznico namreč zapustijo, enako kot venčki ovenejo in profesionalni politiki ostarijo. Upamo lahko, da bo tale viža z Logarjem zadnja, ko se nam je treba ukvarjati z njimi.

O avtorju:

Tako imenovani strokovnjak in prisilni prostovoljec, ki se trudi, da vsaj njegovi delajo dobro. Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov in pogroma portalov tovarne zlobe.

Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.