Objestnež na motornih saneh v središču Celja #video

Kdo je objestnež, ki je motorne sani preizkusil kar v središču Celja? In kako je povezan s političnim prestopom, ki je SDS pomagal zamajati vlado Marjana Šarca?

Avtor: Primož Cirman / Tomaž Modic / Vesna Vuković
četrtek, 23. 12. 2021, 05:54


divjak sani
Življenjski partner Lidije Ivanuše, podjetnik Sergej Divjak, je bil pred njenim prestopom v SDS v velikih finančnih težavah.
necenzurirano.si

Objavljamo videoposnetke objestne vožnje po ulicah Celja, natančneje pred okrožnim sodiščem. Po neuradnih informacijah je na motornih saneh Sergej Divjak, izvenzakonski partner poslanke SDS Lidije Ivanuša in leta 2018 kandidat SNS na lokalnih volitvah v Polzeli.

Kot razkrivamo danes, je Divjak v preteklosti odprl in potopil že več podjetij za prodajo motornih vozil. Leta 2018 pa je zaradi 100.000 evrov dolga do države končal v osebnem stečaju.

Kmalu za tem je ustanovil podjetje v Bosni in Hercegovini - na naslovu, kjer že vrsto let deluje Rok Snežič, davčni svetovalec in osumljenec v mednarodni preiskavi domnevnega pranja denarja. To se je zgodilo le nekaj mesecev pred prestopom Ivanuše iz SNS v vrste SDS, kjer je v zadnjih letih eden ključnih operativcev postal prav Snežič. Šlo je za enega zadnjih udarcev vladi Marjana Šarca.

Preberite še:
Janša Jelinčiču speljal poslanko. Snežič reševal njene težave v BiH.