Koliko denarja je zbral Deželak Junak

Če bi bila dobrodelna akcija voditelja na Radiu 1 podjetje, bi bila najhitreje rastoča gazela v Sloveniji.

Avtor: Oglasno sporočilo
sreda, 7. 6. 2023, 16:36


dezelak-junak
Deželak Junak se približuje cilju na Debelem rtiču.
Darja Štravs Tisu

Miha Deželak, voditelj na Radiu 1, se je letos že deveto leto zapored z ekipo odpravil na pot po Sloveniji zato, da zbere denar za počitnice otrok, ki še niso bili na moji. V 10 dneh bo prevozil več kot 100 mest in krajev v vseh delih Slovenije, v živo pa je akcijo ves čas mogoče spremljati na posebni spletni strani Radia 1.

Toda ob vseh naporih in izzivih, ki mu jih postavljajo člani njegove ekipe, že zdaj drži, da je Deželak zelo verjetno najuspešnejši namenski zbiratelj denarja za otroke v Sloveniji. To dokazujejo tudi uradni podatki.

Utrinek z dobrodelne akcije Junak Deželak.
Utrinek z dobrodelne akcije Junak Deželak.
Darja Štravs Tisu

Samo v zadnjih dveh akcijah je tako Deželak skupaj zbral približno 1,75 milijona evrov za otroke, skupaj s preteklimi leti pa skoraj tri milijone evrov. Glede na rast zbranih prihodkov od leta 2015, ko se je začela (42.400 evrov), je akcija Deželak Junak najhitreje rastoča slovenska gazela.

Za primerjavo: toliko denarja kot Deželaku ni uspelo zbrati niti ameriškemu milijarderju Warrenu Buffetu, ko je lani v dobrodelne namene "prodajal" termin za kosilo z njim. Manj uspešen je bil tudi eden najboljših košarkarjev vseh časov Kareem Abdul Jabbar, ki je na dobrodelni dražbi spominske predmete iz časa kariere prodal za dobrih 2,7 milijona evrov. Daleč za Deželakom je tudi ameriška rock skupina Rage Against the Machine, ki je s prodajo posebnih dobrodelnih kart za serijo koncertov v New Yorku zbrala približno milijon ameriških dolarjev.

Pošlji SMS POMAGAM5 na 1919.