Z BMW-jem bežal v Brezje in treščil v policiste

Novomeški policisti so pojasnili podrobnosti divje jage, ki se je v petek popoldne odvila na cesti med Mirno Pečjo in naseljem Brezje.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
ponedeljek, 8. 4. 2024, 10:17


slovenska policija
Fotografija je simbolična.
M24/Marko Vavpotič

Proti Brezju je drvel voznik osebnega avtomobila znamke BMW. Vozil je nezanesljivo in pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu, zato so ga policisti ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Ni jih upošteval, temveč je stopil na plin ter nadaljeval z nevarno vožnjo in prehitevanjem proti Brezju. V naselju je nato trčil v službeno vozilo policije, nakar je s kraja poskušal zbežati peš, a so ga policisti prijeli in obvladali.

Ugotovili so, da gre za 49-letnega kršitelja brez vozniškega dovoljenja, a s krvjo, polno alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,71 miligramov alkohola (1,5 promila). Avtomobil ni bil registriran, zavarovan ali tehnično brezhiben, na njem pa so bile nameščene preizkusne registrske tablice. Policisti so ga zasegli, 49-letniku pa so zaradi številnih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Na sodišče bodo obenem naslovili obdolžilni predlog. Nabralo se je prekrškov za 3694 evrov kazni, vozniku pa so podelili tudi 30 kazenskih točk.