Naomi Campbell: "Skoraj sem se ubila"

Na vrhuncu manekenske kariere v 90. letih se je Naomi Campbell v zasebnem življenju soočala s težavami z drogo. Kot je zdaj razkrila v svojem novem dokumentarcu, jo je zasvojenost z drogami skoraj stala življenja.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.Š.
četrtek, 21. 9. 2023, 11:29


naomi-campbell
Naomi Campbell
PROFIMEDIA

Campbellova je v dokumentarcu pojasnila, da ni vedela, kako bi se spopadla s travmami iz otroštva, zato se je zatekla k drogam. Ko je nato umrl njen prijatelj, italijanski zvezdniški oblikovalec Gianni Versace, pa je odvisnost postala še hujša.

"Odvisnost je tako neumna stvar, res. Misliš, »Oh, to bo zacelilo to rano«, a temu ni tako. To lahko povzroči veliko tesnobe in panike. V tistem času sem bila zelo jezna tako nase kot tudi na druge."

Lepotica je dejala, da jo je smrt Versaceja, ki je bil leta 1997 umorjen, popolnoma vrgla iz tira. Z oblikovalcem sta bila namreč res dobra prijatelja, kot pa pravi sama, je bil on eden izmed redkih ljudi, ki so ji vedno nudili oporo. "Ko je umrl, sem bila povsem na tleh."

Na robu smrti

Z odvisnostjo od mamil se je Naomi borila pet let, vse pa se je končalo, ko se je med fotografiranjem leta 1999 zgrudila. "Z  drogami sem se skoraj ubila. Bilo je zelo boleče."

Kot je dejala, je bilo srečanje s smrtjo zanjo budnica. "Odločila sem se za rehabilitacijo. To je bilo edino, kar sem v tistem trenutku lahko storila."

Boj z odvisnostjo

A je bil boj z odvisnostjo veliko težji, kot je 53-letnica sprva predvidevala. "Potrebovala sem veliko let, da sem se naučila, kako se človek upre drogam."

Dokumentarec med drugim govori tudi o težkem otroštvu Campbellove. "Že kot otrok sem imela veliko težav. Nisem vedela, kdo je moj oče, prav tako pa sem zelo redko videla svojo mamo. To v človeku prebudi in manifestira različna čustva. Eden izmed njih je bila neverjetna jeza."